Știri Audi

Cursurile organizate de Audi în 2018 pun accent pe mobilitatea electrică şi pe digitalizare

05.09.2018

·          Circa 830 de noi ucenici şi cursanţi în sistem dual la Ingolstadt şi Neckarsulm

·          Specializare nouă în domeniul mobilităţii electrice pentru viitorii dezvoltatori de pile de combustie

·          Dieter Omert, directorul departamentului de Şcolarizare vocaţională şi Dezvoltare competenţe profesionale: "Instruim deja tineri pentru specializările viitorului"

 

Circa 830 de tineri îşi vor începe ucenicia sau studiul dual la Audi în Ingolstadt şi Neckarsulm, începând cu luna septembrie a acestui an. Instruindu-şi următoarea generație de angajaţi la standarde ridicate, compania îşi asigură competitivitatea pe termen lung a unităţilor sale din Germania. Accentul este pus în măsură tot mai mare pe digitalizare şi mobilitate electrică.

Aceasta înseamnă că toţi viitorii tehnicieni specializaţi  în mecatronică auto învaţă să lucreze cu tehnologia de înaltă tensiune şi cu sistemele interconectate ale automobilului, încă din etapa de training. O astfel de meserie impune cunoștințe speciale: măsuri de protecție pentru tehnologia de înaltă tensiune, înţelegerea modului de funcţionare a variatelor sisteme de asistenţă a şoferului şi analizarea protocoalelor de date. În vara acestui an, primii specialişti IT în domeniul integrării sistemelor şi-au primit diplomele de la Audi . Din cursul acesta face parte şi o calificare adiţională ca electrician, deoarece aceşti specialişti IT nu lucrează pe computere, ci, împreună cu tehnicienii specializaţi  în mecatronică auto, ei lucrează în mediul digitalizat al producţiei de automobile. În acest sens, baza o reprezintă cunoştinţele de IT şi de manevrare a sistemelor de producţie automatizate.

Studiul dual, de asemenea, cuprinde tot mai multe componente de electrică: anul acesta, în colaborare cu Universitatea de Stat Baden-Wuerttemberg (DHBW), este lansat cursul de mecatronică,  specializare pe mobilitatea electrică. Studenţii vor absolvi partea practică a studiului lor la unitatea de producţie Audi din Neckarsulm. Aceasta este centrul principal de dezvoltare a pilelor de combustie al Grupului Volkswagen. Supă ce îşi vor finaliza cursul, cei mai mulţi dintre absolvenţi vor lucra în domeniul respectiv în unitatea din Neckarsulm. Un curs nou oferit în cadrul programului DHBW este ingineria electrică specializată în energie şi mediul înconjurător. Participanţii la acest curs în sistem dual se pregătesc pentru un loc de muncă în domeniul alimentării cu energie a unităţii de producţie din Neckarsulm.

"Industria auto se schimbă radical. Tehnologiile noi impun cunoştinţe şi abilităţi noi. De aceea, noi ne instruim deja tinerii special pentru domeniile strategice ale viitorului," a declarat Dieter Omert, directorul departamentului AUDI AG de Şcolarizare vocaţională şi Dezvoltare competenţe profesionale. "Dezvoltarea rapidă a domeniilor precum mobilitatea electrică şi digitalizarea înseamnă, de asemenea, că tinerii nu şi-au finalizat studiile odată cu încheierea cursurilor. De aceea, noi îi susţinem să îţi dezvolte în permanenţă calificarea."

Jürgen Wittmann, membru al consiliului sindical şi al comitetului angajaţilor, a specificat: "Tinerii angajaţi de la Audi ne ajută să dăm formă viitorului. Cu abilităţile şi cunoştinţele pe care ei le acumulează, în calitate de specialişti viitori, ei vor juca un rol decisiv pentru succesul mărcii noastre. De aceea, consiliul angajaţilor depune toate eforturile pentru ca numărul ucenicilor să rămână la un nivel ridicat şi cursurile să definească în continuare standardele în industria auto."

Circa 540 de ucenici şi cursanţi în sistem dual încep anul acesta cursurile la unitatea din Ingolstadt şi 290 în Neckarsulm. Dintre aceştia, circa 30% sunt femei. Audi le va oferi tuturor un loc de muncă permanent, după ce îşi vor finaliza cu succes ucenicia şi studiile.

Perioada de depunere a solicitărilor pentru anul de studiu 2019 în Ingolstadt şi Neckarsulm se încheie în 16 septembrie 2018. Detalii găsiţi la www.audi.de/schueler.