Știri Audi

Deschizător de drumuri: Audi Mexic produce fără apă reziduală

05.09.2018

·          Apa reziduală purificată este reprocesată în mai multe etape

·          În fiecare an, în procesul de producție au fost economisţi 100.000 de metri cubi de apă

·          Peter Kössler, membru al Consiliului de Administrație al Audi AG, responsabil pentru Producție: "Ne transpunem în realitate viziunea de a produce, în toate fabricile noastre, complet neutru din punct de vedere al emisiilor de CO₂ și fără ape reziduale"

 

Audi este primul producător premium din lume care produce automobilele sale fără ape reziduale. La fabrica sa din San José Chiapa, Mexic, compania folosește un nou proces de tratare a apei care colectează toată apa reziduală rezultată, o purifică și reaprovizionează sistemul fabricii cu volume mari de apă curată. Astfel, Audi Mexic asigură folosirea sustenabilă a apei ca resursă și minimizează impactul asupra mediului, în timpul producerii automobilelor sale.

De la magazia de vopsele și până la testele de etanșeitate - se folosește apă în tot procesul producției de automobile. Apa reziduală de la fabrica Audi Mexic trece întâi printr-un proces chimico-fizic, care neutralizează apa și înlătură particulele și metalele grele ce rezultă, spre exemplu, din faza de vopsire. Această apă pre-tratată este prelucrată ulterior, împreună cu restul apei reziduale de pe terenul fabricii, într-o stației de epurare biologică a apelor uzate, unde componentele organice sunt descompuse. La final, un amestec de ultrafiltrare și osmoză inversă în mai multe etape separă contaminanții rămași, inclusiv bacteriile și substanțele alcaline. Audi refolosește apoi în fabrică apa igienică și de înaltă calitate, ce a fost reciclată. Materia concentrată rezultată în urma osmozei inverse este evaporată și materialele solide deshidratate sunt eliminate. Compania își asumă așadar rolul de pionier tehnologic pentru tratamentul apelor reziduale.

"Ne transpunem în realitate viziunea de a produce mașini, în toate fabricile noastre, printr-un proces complet neutru din punct de vedere al emisiilor de CO₂ și fără ape reziduale. La unitatea din San José Chiapa, am atins deja o etapă de referință din acest punct de vedere", a declarat Peter Kössler membru al Consiliului de Administrație al Audi AG și responsabil pentru Producție și Logistică. "În rolul nostru, de producător de automobile, avem obligația de a ne asigura că resursele valoroase, cum ar fi apa, sunt folosite cu grijă și favorabil mediului înconjurător. Prin intermediul noii metode de reprocesare, aducem și o contribuție importantă în combaterea deficitului de apă din Mexic."

Audi Mexic folosește apa tratată în procesul de producție și pentru irigarea zonelor verzi de pe terenul fabricii. Cu ajutorul acestui proces inovator, Audi economisește deja în jur de 100.000 de metri cubi de apă pe an, echivalent cu aproximativ un sfert din totalul necesar al fabricii. Pe termen lung, compania intenționează să economisească mai mult de 300.000 de metri cubi de apă freatică pe an.

"Cu ajutorul noului sistem de tratare a apei reziduale, Audi face un pas important în direcția ciclului autonom de apă," a declarat Rüdiger Recknagel, responsabilul pentru Protecția Mediului la AUDI AG. "Până în anul 2025 dorim să reducem cu 35% impactul pe care fiecare mașină produsă de Grupul Audi îl are asupra mediului, comparativ cu anul de referință 2010. Această măsură luată ne apropie mai mult de acest țel."

Pentru a reduce și mai mult folosirea apei freatice, s-a instalat în zona de producție un rezervor cu o capacitate de 240.000 de metri cubi. Acesta se umple în sezonul ploios, ce durează aproximativ 6 luni, din aprilie până în septembrie. Apa de ploaie este colectată, tratată și folosită în fabrică. "Audi Mexic este cea mai nouă fabrică a Grupului. Suntem cu toții mândri să jucăm un rol de pionierat în utilizarea sustenabilă a apei ca resursă," a declarat Alfons Dintner, Directorul Executiv al Audi Mexic.

Ca parte a angajamentului față de mediu, Audi Mexic a plantat peste 100.000 de copaci și a instalat 25.000 de fose septice pe un teren de 100 de hectare în vecinătatea municipalității orașului San José Ozumba. În sezonul ploios se returnează, anual, în acea zonă, aproximatix 375.000 de metri cubi de apă freatică.

 

Fabrica Audi din Mexic a fost deschisă în 2016 și produce modelul Audi Q5 pentru piața globală.