Știri Audi

Saturday Night Fever: Pilotul Audi, Robin Frijns, obţine primul său loc pe podiumul DTM la nocturna DTM desfăşurată în premieră

26.08.2018

·     Novicele în DTM termină al doilea, în urma unei lupte încrâncenate

·     Cel mai bun rezultat al sezonului obţinut de Audi în DTM, patru maşini cumulând puncte

·     Nocturna DTM organizată în premieră a oferit un spectacol excelent

 

Concurând pentru Audi Sport Abt Sportsline, pilotul Audi Robin Frijns a reuşit prima sa urcare pe podiumul DTM din cariera sa, la Misano, Italia. La prima cursă nocturnă organizată vreodată în campionatul DTM, olandezul a terminat pe locul 2, de pe locul 12 pe grila de start, la volanului unui Audi RS 5 DTM. Cu patru maşini în top 10 şi în total 42 de puncte, Audi a obținut cel mai bun rezultat al sezonului, până în prezent.

După o calificare pe vreme ploioasă, cursa a început pe o pistă încă udă. Toţi cei şase piloţi Audi au început cu anvelope de ploaie şi apoi au trecut pe slick-uri, între rundele trei şi şase. După o primă etapă haotică, cu două faze scurte de ieşire a safety-car-ului, Robin Frijns şi-a început show-ul. Concurent, după concurent, olandezul s-a luptat să ajungă spre vârful plutonului.

"A fost o cursă dură şi dificilă," a declarat Frijns, care, în primul său sezon de DTM a obţinut deja de şase ori puncte, fiind acum al treilea cel mai bun pilot Audi după puncte. "Mai întâi a fost pista udă, apoi două faze de safety-car, totul încununat cu un haos total. M-am bucurat că maşina a rămas într-o bucată şi a fost ultra-rapidă pe întreaga distanţă a cursei. Astfel am putut să depăşesc atâtea maşini şi să ajung pe locul doi în ultimul tur. E o zi minunată!"

Loïc Duval din echipa Audi Sport Team Phoenix şi colegul de echipă al lui Frijns, Nico Müller au luptat şi ei spectaculos, depăşind mai mulţi competitori şi consolidând rezultatul bun al mărcii Audii, cu poziţiile patru şi cinci.   Ajungând la finiş pe locul zece, Mike Rockenfeller a terminat, de asemenea, cu un plus de puncte.

Echipa Audi Sport Rosberg a fost însă forţată să se retragă: René Rast şi colegul său de echipă, Jamie Green, au fost implicaţi fără vină într-un accident, astfel că ambele maşini Audi RS 5 DTM au suferit avarii serioase.

"Această cursă extraordinară a oferit de toate," a spus Dieter Gass, directorul Motorsport Audi. "Aproape toate maşinile au pornit pe anvelope de ploaie. Safety-cars. Manevre de depăşire. Multe lupte strânse, pe care în majoritate le-am perceput ca fiind corecte. Performanţele lui Robin's (Frijns) de la finalul cursei au fost pur şi simplu fantastice. Îl ştim pe Edoardo Mortara destul de bine şi ştim că este aproape imposibil de depăşit. Şi totuşi, Robin a reuşit. Dar şi rezultatele obţinute de Loïc (Duval), Nico (Müller) şi 'Rocky' au fost bune. Toate cele patru maşini au obţinut puncte. Păcat că Jamie (Green) şi René (Rast) au fost nevoiţi să iasă din cursă fără să nu aibă nicio vină.  Dar azi ne bucurăm de locul doi şi abia aşteptăm ziua de mâine."

Cursa de duminică din Msiano este, de asemenea, o nocturnă.