Știri Audi

Audi este marca numărul unu în clasamentul DTM Italia

27.08.2018

·     Audi obţine cele mai multe puncte la cursele nocturne din Misano

·     Toţi cei şase piloţi Audi sunt în top la cursa de duminică

·     Primul pole position pentru Loïc Duval şi încă un loc pe podium pentru René Rast

 

În cadrul unei curse turbulente pe ploaie şi sub proiectoarele nocturnei, deţinătorul titlului, René Rast, din echipa Audi Sport Rosberg, aduce acasă încă un rezultat pe podium pentru Ausi, în urma cursei de duminică seara, din Misano, Italia. Pentru prima dată în acest sezon, toate cele şase automobile Audi RS 5 DTM au obţinut puncte. Repurtând astfel un total de 92 de puncte, Audi este marca numărul unui la Misano.

Asemeni serii precedente, condiţiile meteo schimbătoare au jucat un rol decisiv şi duminică seara. După încă o sesiune ploioasă de calificări, la care pilotul Loïc Duval al echipei Audi Sport Phoenix a  reuşit primul său pole position din carieră, cursa a început pe o pistă udă. Dar, spre deosebire de cursa de sâmbătă, pista nu s-a uscat de această dată, deoarece la începutul cursei a plouat puternic, la scurt timp după ce aproape toţi concurenţii trecuseră de pe anvelope de ploaie pe slick-uri.

Safety-car-ul a ieşit pe pistă după ce Lucas Auer a derapat cu automobilul său Mercedes-Benz, dar pentru cei cinci piloţi care nu ajunseseră la pit-stop, situaţia s-a dovedit a fi avantajoasă: Joel Eriksson (BMW), Edoardo Mortara (Mercedes- Benz), cei doi piloţi Audi, René Rast şi Robin Frijns, precum şi invitatul special, Alessandro Zanardi (BMW). Datorită intrării safety-car-ului, ei au câştigat un tur şi au finalizat cursa pe primele cinci locuri.

"Ce cursă nebună," a exclamat René Rast. "Am pornit bine, al cincilea pe grila de start şi am avansat rapid pe trei, înainte de a fi la un pas de accident în turul 2. Am crezut că va fi sfârşitul cursei pentru mine, dar cumva am reuşit să controlez maşina. Când a ieşit safety-car-ul şi încă nu ajunsesem la pit-stop, am crezut că am pierdut cursa. În schimb, am reuşt să terminăm pe locul trei."

După ce sâmbătă a obţinut primul său loc pe podium, novicele DTM, Robin Frijns, din echipa Audi Sport Abt Sportsline a reuşit încă un rezultat bun, trecând al patrulea linia de finiş. Câştigând 55 de puncte, olandezul este acum al doilea pilot Audi la puncte, după campionul René Rast.

În prima fază a cursei, Loïc Duval era pe locul trei, dar a ieşit din pit stop imediat ce începuse din nou să plouă. Un tur mai târziu, francezul se văzu nevoit să intre din nou la boxă pentru un nou schimb de roţi. Duval a terminat pe locul şapte, al doilea între cei care pierduseră câte un tur. Pe locurile opt, nouă şi zece au ajuns Jamie Green, Mike Rockenfeller şi Nico Müller, astfel că şase piloţi au repurtat puncte pentru Audi. Cu 50 de puncte, echipa Audi a reuşit astfel cel mai bun rezultat al său din 2018, depăşindu-l deci şi pe cel din ziua anterioară (42 de puncte).

"A fost o cursă incredibilă," a spus directorul Audi Motorsport, Dieter Gass. "Am reuşit să obţinem puncte cu toate cele şase maşini, în condiţii extrem de nefavorabile. Aceasta înseamnă că ne-am făcut treaba foarte bine şi nu am făcut greşeli, mai ales piloţii, evident, dar şi cei implicaţi în strategie. Ne-am aşteptat ca pista să se usuce. În schimb, am avut parte de o scurtă ploaie înainte de start şi de încă una în timpul cursei. Astfel lucrurile s-au complicat şi am avut parte de o cursă incredibilă."

În doar 14 zile, vor  avea loc pe Nürburgring următoarele două curse DTM. Iar regiunea Eifel este, de asemenea, recunoscută pentru condiţiile meteo surprinzătoare.