Știri Audi

Premieră în Italia: Audi RS 5 DTM va participa pentru prima dată la o cursă nocturnă

21.08.2018

·     Prima cursă DTM sub reflectoarele nocturnei

·     Startul va fi dat şi sâmbătă şi duminică la ora 22.30 (CEST)

·     Televiziunea germană kabel eins va transmite în direct cursa din Misano Adriatico

 

Neuburg a. d. Donau/Misano, 20 august 2018 - Campionul DTM, René Rast, se va confrunta, alături de colegii piloţi, cu o provocare inedită în acest weekend: echipa Audi Sport va concura la prima cursă nocturnă din DTM. Staţiunea italiană de pe coasta mării, Misano Adriatico, va găzdui primele două curse nocturne din istoria DTM, în zilele de sâmbătă şi duminică (25/26 august), în ambele zile startul fiind la ora 22.30 (CEST) .

În anul 2003, calificările de pe Nürburgring au avut loc după căderea nopţii, iar atunci, cursa a fost dominată de un tânăr de 25 de ani, pe numele său Mattias Ekström, aflat la volanului unui Abt Audi TT-R. Şi totuşi, niciodată nu a avut loc o cursă oficială pe timp de noapte. Până acum. Ambele curse DTM de revenire în Italia vor avea loc, pentru prima dată, după apusul soarelui.

Premiera este găzduită de Misano World Circuit Marco Simoncelli, în apropiere de Rimini. Locul de desfăşurare a MotoGP Grand Prix of San Marino are proiectoare de nocturnă, astfel că este locul perfect pentru cursele de noapte. De neuitat este cursa incitantă din 1999, din cadrul Campionatului German de Super Touring, câştigată de Christian Abt, cu un Audi A4 quattro. Într-o căldură sufocantă, el a reuşit să depăşească Opel-ul lui Uwe Alzen, cu doar foarte puţin înainte de a trece linia de finiş.

La momentul respectiv, cursele de pe Misano se desfăşurau încă în sensul opus acelor de ceasornic. În prezent, echipele pilotează pe pista de 4,226 de kilometri în sensul acelor de ceasornic. Conform simulărilor, Audi RS 5 DTM va atinge aici o viteză maximă de circa 250 km/h. Cele mai multe dintre viraje sunt semi-rapide. "Excepție face virajul mega-rapid dinspre finalul turei de circuit," explică René Rast.

Pilotul Audi cunoaşte Misano de la evenimentele cu automobilul de curse Audi R8 LMS GT3, la fel ca ceilalţi piloţi Audi, Robin Frijns şi Jamie Green. Britanicul Green, a câştigat recent, în iunie, o rundă a Campionatului GT Italian şi a făcut şi un test de vizibilitate pe timp de noapte. "În câteva secţiuni, a fost destul de întunecat, în ciuda luminilor de nocturnă," a spus pilotul Audi care în 2008, a câștigat la Mugello ultima cursă DTM organizată până în prezent în Italia. "Spre deosebire de automobilele GT3, maşinile noastre DTM au doar lumini de zi cu LED, dar sunt mult mai rapide. De aceea, avem nevoie de iluminare suplimentară, ori altfel, treburile ar putea să se complice.

Pentru a îmbunătăţi vizibilitatea instrumentelor de bord şi a comutatoarelor, planşele de bord sunt iluminate. Audi foloseşte aceeaşi lumină neagră folosită la automobilele LMP1 Audi la Cursa de 24 de ore din Le Mans. De asemenea, fanii din tribune şi cei de la TV vor putea vedea numere fluorescente de maşină şi embleme fluorescente ale partenerilor pe maşinile Audi RS 5 DTM.

Alături de primele două curse nocturne din istoria DTM, spectatorii din Misano Adriatico vor mai beneficia de încă două evenimente speciale: sâmbătă noaptea, începând cu ora 20:30, cântăreaţa rock italiană, Gianna Nannini, va ţine un concert de o oră jumate la faţa locului. Iar debutul în DTM al italianului Alessandro Zanardi va atrage, de asemenea, atenţia.

"Abia aeptăm acest eveniment extraordinar," a declarat Directorul Audi Motorsport, Dieter Gass. "Cursele nocturne sunt un domeniu nou, iar la Misano, nimeni nu are experienţă cu vreun automobil DTM actual. Chiar şi noapte târziu, ne aşteptăm la temperaturi ridicate. Scopul nostru este de a ne continua performanţele excelente, reuşite de curând la Zandvoort şi Brands Hatch şi de a le oferi fanilor un spectacol atractiv."

ran racing va transmite în direct cele două curse DTM nocturne pe kabel eins în Germania, începând cu ora 22.15 PM (CEST), în zilele de sâmbătă şi duminică.