Știri Audi

Audi quattro Cup a marcat România pe harta Cupei Mondiale de Golf

12.08.2018

Romanian Golf Association a organizat cu sprijinul Audi Romania, primul turneu de golf din Romania marca Audi quattro, care totodată a marcat calificarea locală pentru Cupa Mondială Audi quattro Cup 2018, cel mai mare turneu de golf pentru amatori din lume. Câștigătorii cupei locale vor participa la finala Cupei Mondiale Audi quattro Cup 2018 care va avea loc la Kitzbühel, Austria, în perioada 23-27 septembrie.

Turneul din România a fost organizat de catre Romanian Golf Association pe 28 iulie la Theodora Golf Club din Teleac județul Alba, cel mai nou teren de golf din România. Peste 120 de jucători din zona Transilvaniei și a capitalei au participat la acest turneu în format "Greensome", în echipe de două persoane. Formatul presupune ca ambii jucători din echipă să efectueze câte o lovitură de la punctul de pornire (în limbaj specific "tee"), după care selectează cea mai bună lovitură și jucătorul a cărui minge nu a fost aleasă, efectuează următoarea lovitură. Echipa continuă în acest ritm până când mingea intra în cupă.

"A fost cel mai important turneu pe care asociația l-a organizat până în prezent si ne bucuram atat de parteneriatul cu un brand consacrat cum este Audi cat si de faptul ca a fost prima competitie organizata de catre RGA in Romania. Multumim Audi si Theodora Golf Club pentru sprijin. Acest eveniment, deschide ceea ce noi speram a fi un sir lung de evenimente de golf in Romania, fapt care va duce la dezvoltarea continua a comunitatii de golf din tara, consolidand astfel o comunitate de golf care sa convinga investitorii sa isi continue si finalizeze proiectele de golf de langa Bucuresti si restul tarii" a spus Florin Segarceanu, Presedintele Romanian Golf Association.

Au fost oferite premii pentru rezultate nete: locurile 1, 2, 3 şi 4, rezultatele brute: locurile 1, 2 şi 3, precum şi pentru Longest Drive şi Nearest to the Pin pentru divizia de doamne şi cea de domni.

La categoria net, echipele câștigatoare au fost:

  • Locul 1 și câștigătorii ediției au fost Viorel Opaiț și Marius Șcuta cu 47 de puncte şi handicap de echipă 14
  • Locul 2 - Bogdan și Cătalina Jigman cu 47 de puncte şi handicap de echipă 13
  • Locul 3 - Nicolae Capușan şi Bogdan Căpitan cu 46 puncte şi handicap de echipă 19
  • Locul 4 - Mihaela Pal şi Simona Băltăreţu cu 43 puncte şi handicap de echipă 25

 Locul întâi s-a diferenţiat de locul al doilea prin rezultat mai bun pe ultimele nouă cupe ale terenului (back nine).


 La categoria brut, adică cei care au avut cele mai puține lovituri în cadrul turneului, echipele câștigătoare au fost formate din:

  • Locul 1 - Nicolae Kovacs și Adolf Bâclea cu 35 de puncte la handicap 8 şi o lovitură peste parul terenului
  • Locul 2 - Dinu Pescariu şi Val Dănescu cu 35 de puncte la handicap 2 şi o lovitură peste parul terenului
  • Locul 2 - Florin Vinersar şi Cosmin Limbean cu 34 de puncte la handicap 5 şi două lovituri peste parul terenului

 

Tofeul Longest Drive Men (la cupa 18) a fost obținut de Zoltan Nagy Bege, iar trofeul Longest Drive Ladies (la cupa 3) a fost obținut de Mihaela Pal

Trofeul Nearest to the Pin Men (cupa 8) a fost obinut de Marian Lepădatu prin plasarea mingei la o distanță de 2.97 m față de steag, iar cel pentru categoria doamnelor (cupa 14) din pacate nu a fost revendicat.

 

Pozele turneului sunt disponibile aici (Photo credits Laszlo Raduly), iar video-ul de la eveniment aici: https://youtu.be/W11zuwyf3Yg .

 

Pe langa competitia de golf, participantii s-au putut bucura si de un test drive cu noile modele Audi A8 si A7, dar si cu  SQ7, A5 Coupe si Q5.

O alta premiera in Romania, a fost prezentarea modelului Audi Q8, cel mai nou membru al familiei Q, un SUV de lux, pe langa celelalte modele expuse, Audi R8 si TT .

Audi Quattro Cup este un eveniment cu traditie mondiala pentru Audi, ce are loc inca din 1991. Acesta imbina pasiunea pentru sportul regilor, cu tehnologia si caii putere, oferind prilejul unor experiente deosebite in aer liber.

 

Mai multe informatii despre Audi quattro Cup sunt disponibile aici:

https://audiquattrocup.com/