Știri Audi

Prima victorie a echipei I.S.R. la volanul unui Audi R8 LMS

10.08.2018

Neuburg a. d. Donau, 6 august 2018 - A treia victorie repurtată de Audi R8 LMS în sezonul ADAC GT Masters a marcat totodată prima victorie a echipei de clienţi Igor Salaquarda's Czech Audi Sport - I.S.R. la această serie germană de înalt calibru.

 

Audi R8 LMS GT3

Succes în regiunea Eifel: Echipa I.S.R. îşi sărbătoreşte prima sa victorie cu Audi R8 LMS în ADAC GT Masters. Echipa Igor Salaquarda's Czech din Praga a dominat pe Nürburgring. Tandemul Filip Salaquarda/Frank Stippler a început în pole position, iar în al patrulea weekend de curse a câştigat runda a doua, cu un avantaj de 11,499 secunde. Ocupând locul cinci, germanul şi cehul sunt acum primii piloţi Audi din clasament. Mike David Ortmann/Markus Winkelhock sunt a doua echipă Audi care a urcat pe podium. Piloţii echipei BWT Mücke Motorsport au reuşit locul trei. Pentru clienţii Audi Sport, aceasta a reprezentat a treia victorie a sezonului, după succesul de la Phoenix Racing, din cadrul evenimentului de deschidere din Oschersleben şi victoria BWT Mücke Motorsport din al doilea weekend de curse de la Most.

Două victorii în Australia: În Australian GT Trophy, Ryan How, la volanul unui Audi R8 LMS ultra, a avut două victorii de sărbătorit. În al patrulea weekend de curse, australianul a câştigat primele două runde la Sydney, la clasificarea pentru generaţiile mai vechi de automobile. Alţi doi concurenți privaţi, Nick Kelly şi Matthew Stoupas, au ocupat locurile rămase pe podium în runda unu. Vincent Muriti, de asemenea cu un Audi, a trecut linia de finiş pe locul trei în runda doi. La a treia cursă, How a trecut al doilea linia de finiş, înaintea lui Stoupas. Nick Kelly conduce acum clasamentul cu un avantaj de 30 de puncte înaintea lui Rio Nugara. El este urmat, cu o diferenţă de două puncte, de Matthew Stoupas.

Marcin Jedliński este de neoprit: În FIA CEZ, Marcin Jedliński şi-a continuat şirul de succese. Polonezul echipei Team Olimp Racing a câştigat cursa de anduranţă cu Audi R8 LMS, plus ambele sprinturi pe circuitul Grobnik din Croaţia. La volanul unui Audi R8 LMS ultra, Richard Chlad jr. a ajuns, de asemenea, pe podium, în calitate de client Audi Sport.

Locul trei pentru Geoff Emery: Australianul Geoff Emery a obţinut locul trei cu un Audi R8 LMS în

a cincea rundă a campionatului Australian GT. Campionul anului precedent a obţinut locul pe podium pentru echipa Valvoline, în a doua din cele trei curse din Sydney. În prezent, Emery ocupă locul patru în clasament.

Audi R8 LMS GT4

Trofeu în competiţiile americane de club: În runda a patra a American NASA Western Endurance Racing Championship din statul american Utah, o echipă de clienţi a câştigat la volanul unui Audi R8 LMS GT4. În urma celor şase ore de pilotat, echipa Reardon Racing compusă din Jeff Kearl, Hutton McKenna şi Vesko Kozarov, a urcat din nou pe locul trei, după ce au avut de recuperat întârzierile cauzate de o pană de cauciuc.

Audi RS 3 LMS (TCR)

Luptă strânsă pentru titlu: În a şaptea rundă IMSA Continental Tire SportsCar Challenge, piloţii Audi au asigurat din nou suspansul la Road America. După a treia lor victorie din acest sezon, pilotând un Audi RS 3 LMS, Rodrigo Sales şi Kuno Wittmer au preluat conducerea clasamentului, cu un avantaj de doar două puncte. Cei mai apropiaţi concurenţi sunt doi colegi de echipă, cei de la Compass Racing: Britt Casey jr. şi Tom Long au fost nevoiţi să accepte înfrângerea la o diferenţă de doar 1,8 secunde, după două ore de curse. O altă echipă Audi Sport, JDC-Miller MotorSports, compusă din piloţii Michael Johnson/Stephen Simpson, a urcat pe podium pe locul trei.

Prima victorie în Croaţia: Václav Nimč jr. a repurtat prima sa victorie a sezonului în cadrul FIA CEZ din Croaţia. Cehul din cadrul echipei Krenek Motorsport a pilotat un Audi RS 3 LMS şi a câştigat primul sprint din Grobnik la categoria sa. La al doilea sprint, tânărul pilot a obţinut deja al doilea trofeu.

Diferenţă redusă: După încheierea celui de-al patrulea weekend competiţional, Niels Langeveld, din echipa Racing One, a redus diferenţa pe care o avea faţă de primul loc în ADAC TCR Germany. În runda unu de pe Nürburgring, olandezul a terminat al treilea, la volanul unui Audi RS 3 LMS. Concurând în Eifel, Langeveld şi-a redus astfel deficitul total faţă de liderul clasamentului, Harald Proczyk, de la 12 la 10 puncte. În weekendurile de curse rămase, mai sunt programate încă şase runde.

 

Săptămâna aceasta

10-12/08 Trois-Rivières (CDN), rundele 7 şi 8, Canadian Touring Car Championship
11-12/08 Moscova (RUS), rundele 9 şi 10, TCR Russia

11-12/08 Shanghai (CN), rundele 3 şi 4, GT Masters Asia    
10-12/08 Utah (SUA), rundele 9 şi10, Pirelli World Challenge GT-X

10-12/08 Utah (SUA), rundele 9 şi 10, Pirelli World Challenge GTS-X 10-12/08 Utah (SUA), rundele 9 şi 10, Pirelli World Challenge TCR

11-12/08 Brands Hatch (GB), rundele 7 şi 8, Audi Sport Seyffarth R8 LMS Cup