Știri Audi

Dezamăgire în Canada: EKS Audi Sport a ocupat doar locul patru

09.08.2018

·     Mattias Ekström ratează podiumul la diferenţă extrem de mică

·     În ciuda unui start excelent: participarea lui Andreas Bakkerud se încheie în semifinale

 

Trois-Rivières, 5 august 2018 - Un weekend nebun de curse, cu multe urcuşuri şi coborâşuri: în a şaptea rundă a Campionatul Mondial de Rallycross FIA din Trois-Rivières, Canada, Mattias Ekström este pilotul Audi cel mai bine clasat, ocupând locul patru, cu un mic deficit faţă de locul trei. 

În prima cursă de peste ocean a sezonului, Mattias Ekström şi colegul său de echipă, Andreas Bakkerud, s-au remarcat cu porniri puternice şi timpi buni. Pe circuitul extrem de rapid, Ekström, strunind cei 580 CP de sub capota unui Audi S1 EKS RX quattro, cu suspensii şi motor optimizate, a ocupat locul doi la general, la finele primei zile. După un incident care a avut loc între Ekström de la Audi şi Sébastien Loeb de la Peugeot, suedezul nu a mai putut finaliza cursa. Cu impresionantul său loc doi din semifinale, Ekström şi-a asigurat participarea la finală,dar a ratat podiumul cu 1,2 secunde. 

Fiind al treilea pe grilă, Andreas Bakkerud a avut un start fantastic în a doua semifinală, conducând cursa. "Din păcate, Sébastien Loeb mi-a atins partea din spate a maşinii, avariind o componentă a suspensiei," a explicat norvegianul. Chiar şi aşa, el nu a renunţat şi a luptat în manieră cu adevărat impresionantă la volanul automobilului său Audi, trecând linia de finiş al patrulea, la mică diferenţă faţă de ultimul clasat pe podium.

"Am avut o bază cu adevărat bună," a rezumat deţinătorul echipei şi pilotul, Mattias Ekström. "De exemplu, ne-am îmbunătăţit considerabil starturile faţă de începutul sezonului. Bineînţeles că suntem dezamăgiţi că nu am reuşit să luăm acasă niciun trofeu la prima cursă de peste ocean a sezonului, dar diferenţele au fost foarte mici şi concurenţii au muncit din greu, astfel că mici greşeli au avut consecinţe majore. Trebuie să ne pregătim în continuare cât de bine putem pentru a răspunde pe măsură la următoarea cursă din Lohéac."

În patru săptămâni, Campionatul Mondial de Rallycross va reveni în Europa: runda a opta a sezonului va avea loc în Lohéac (Franţa), în primul weekend din septembrie.