Știri Audi

Audi şi Ericsson vor folosi tehnologia 5G în premieră în producţia auto

06.08.2018

Ingolstadt/Stockholm, 2 august 2018 - Producătorul de automobile premium, Audi şi liderul inovaţiilor în domeniul 5G, Ericsson (NASDAQ: ERIC) îşi anunţă planurile de a folosi în premieră tehnologia 5G în producţia auto. La sediul Audi din Ingolstadt, Germania, cele două mărci au convenit asupra mai multor activităţi prin care să exploreze potenţialul tehnologiei 5G, considerând-o o tehnologie de comunicare de viitor, care poate satisface cerinţele ridicate din domeniul producţiei auto. Audi şi Ericsson au semnat un memorandum şi, în următoarele luni, experţi ai ambelor companii vor efectua teste în  centrul tehnic din cadrul "Audi Production Lab" din Gaimersheim, Germania.

Frank Loydl, Chief Information Officer al AUDI AG, a declarat: "Fabrica interconectată 100% va marca enorm producţia viitorului. O reţea cu o arhitectură puternică, având capacitatea de a răspunde în timp real, prezintă o importanţă decisivă pentru noi. Ca parte a proiectului cu partenerul nostru Ericsson, testăm posibilităţile oferite de tehnologia 5G pentru aplicaţiile industriale din fabrica smart." Alături de unitatea de producţie din Ingolstadt, Audi şi Ericsson analizează dacă tehnologia 5G poate fi folosită şi în alte unităţi de producţie ale Grupului Audi.

Erik Ekudden, CTO Ericsson, a explicat: "Ericsson are deja programe 5G industriale în întreaga lume, pentru a-i ajuta pe producători să-şi crească productivitatea şi să creeze noi oportunităţi de afaceri. Acest proiect este o ocazie excelentă de a vedea ce este posibil atunci când introducem 5G într-un proces de producţie pentru a permite producţia smart wireless reală."

5G este următoarea generaţie a comunicării mobile, care va extinde performanţele reţelelor actuale de comunicare mobilă, pentru a servi nevoilor viitoare ale clienţilor şi industriilor. Reţelele 5G le vor oferi consumatorilor o calitate mai bună a comunicării şi viteză mai mare, iar clienţilor comerciali, 5G le va permite să beneficieze de noi aplicaţii pentru toate domeniile, de la autovehiculele conectate, la fabricile smart de mâine.

Tehnologia prezintă multe avantaje privind interconectarea, esenţiale pentru Industry 4.0, oferind o mai mare flexibilitate şi permiţând procese de producţie complexe. De asemenea, asigură viteze mai mari de transmitere a datelor şi mai multe posibilităţi în dezvoltare a reţelelor, precum şi o fiabilitate mai ridicată. Mai mult, latenţa ultra-redusă asigură timpi foarte scurţi de răspuns între echipamentele fabricii.

În prima fază a proiectului, Audi şi Ericsson vor testa o aplicaţie pentru care latenţa reprezintă un aspect foarte important, folosind roboţi de producţie conectaţi wireless şi destinaţi unor operaţiuni de lipire a pieselor. Este o tehnologie des întâlnită în construcţia de caroserii.

Infrastructura planificată pentru centrul tehnic din Gaimersheim va include implementarea unor tehnologii 5G într-un mediu simulat, specific producţiei, redând mediul din fabrica Audi din Ingolstadt şi de la alte unităţi. Laboratorul va fi echipat cu reţeaua Ericsson Proof-of-Concept (PoC). Aceasta este o reţea de testare deschisă, care permite utilizarea din fază incipientă a tehnologiei 5G. Reţeaua este astfel concepută încât să integreze tehnologii alternative sau complementare la cele utilizate în prezent, inclusiv componente cu conectivitate WiFi sau LAN wireless (Ethernet) ale procesului de fabricaţie.