Știri Audi

Audi la Formula Student Germania: cu mare viteză spre viitor

05.08.2018

·     Producătorul auto se implică tot mai mult la categoria automobilelor "Driverless"

·     Audi Team participă cu tehnicieni juniori şi consilieri de marketing pentru personal

·     Trei universităţi se aliniază la startul concursului de design pentru studenţi, sub umbrela mărcii cu patru inele

 

Ingolstadt/Hockenheim, 1 august 2018 - Mobilitatea viitorului este electrică şi autonomă. Aceste tendinţe sunt reflectate şi în concursul Formula Student Germany (FSG) de pe circuitul Hockenheim. Audi se va concentra acolo doar asupra categoriilor "Electric" şi "Driverless". În 6 august, cele trei echipe de studenţi vor strânge puncte pentru echipa cu patru inele, la discipline precum costuri şi producţie, ingineria designului, eficienţa energetică şi accelerare. Tinerii inginerii de design se vor întâlni cu alţi 3.500 de tineri oameni de ştiinţă, proveniţi din 23 de naţiuni.

 

Încă din anul 2007, Audi susţine participarea tinerilor talentaţi la Formula Student. Anul acesta, între 6 şi 12 august, concursul de design va avea din nou loc la Hockenheimring: "Aici sunt inovaţiile. Oricine dă dovadă se spirit de pionierat şi de spirit de echipă la Formula Student are calităţile pe care noi, cei de la Audi, le apreciem în mod deosebit," a declarat Antje Maas, cea care conduce departamentul Marketing Internaţional pentru Personal. "De aceea ne implicăm în continuare, concentrându-ne anul acesta pe noi aspecte." 

Cele patru automobile de curse vor concura de această dată la categoriile "Formula Electric" şi "Formula Driverless." Împreună cu echipa TUfast din München, echipa Schanzer Racing din Ingolstadt şi echipa University Racing Team din Eindhoven, Audi se concentrează de data aceasta în mod conştient asupra celor mai importante tehnologii ale viitorului. 

În contextul strategiei "Audi.Vorsprung.2025", compania şi-a stabilit obiectivul de a deveni furnizorul premium de top în domeniul mobilităţii electrice. Audi intenţionează să lanseze peste 20 de modele electrice până în 2025. De asemenea, producătorul auto are în plan producerea până în anul 2021 a primului automobil electric autonom, având la bază showcar-ul Audi Aicon. Experţi de top, făcând parte din 25 de naţiuni, lucrează deja la dezvoltarea tehnologiei pentru condusul autonom, la subsidiara din München a companiei, Autonomous Intelligent Driving GmbH. Pe termen mediu, subsidiara Audi planifică să implice până la 600 de experţi.

"În prezent, ne bucurăm de un dinamism extraordinar. Inginerii tineri şi experţii IT au astfel cele mai bune condiţii pentru a gândi cu un pas înainte şi pentru a da formă viitorului, inclusiv viitorului Audi," a mai spus Antje Maas. 

 

 

 

 

 

La Hockenheim, luând parte la un dialog personal, participanţii FSG şi vizitatorii vor putea afla mai multe informaţii despre locurile de muncă inovatoare de la Audi. Consilierii de marketing pentru personal vor sta la dispoziţie pentru discuţii, la standul din cadrul expoziţiei, de la Forumul FSG. De asemenea, cei interesaţi îi vor putea întâlni pe profesioniştii Audi care lucrează la dezvoltarea tehnologiei pentru condusul autonom. Experţii companiei vor fi prezenţi şi pe pista de curse, în calitate de membri ai juriului, susţinând totodată echipele de studenţi cu recomandări şi cu experienţa lor vastă.