Știri Audi

Întâi, doi şi trei: locurile obţinute de Audi R8 LMS la Hockenheim

02.08.2018

·       Clienţii Audi Sport câştigă două curse DMV GTC

·       Premii pentru piloţii Audi R8 LMS GT4

·       Prima victorie a sezonului pentru Audi RS 3 LMS în Italia

 

Neuburg a. d. Donau, 30 iulie 2018 - Echipele private Audi continuă lanţul de victorii la volanul modelului Audi R8 LMS şi în cel de-al şaselea weekend de curse DMV GTC.

Audi R8 LMS GT3

Şapte premii la Hockenheim: Echipele de clienţi Audi Sport s-au bucurat de numeroase succese cu Audi R8 LMS în cel de-al şaselea weekend de curse DMV GTC. Fabian Plentz a câştigat a doua cursă de sprint în Baden-Württemberg pentru echipa HCB-Rutronik Racing, în faţa lui Marc Busch de la Twin Busch Motorsport, precum şi a lui Tommy Tulpe. Plentz câştigase deja primul sprint, iar Dennis Busch terminase pe locul trei. În cursa DMV GTC Dunlop 60 cu schimb de piloţi, Fabian Plentz şi Kevin Arnold au ocupat locul doi, îniaintea fraţilor Marc şi Dennis Busch.

Audi R8 LMS GT4

Patru locuri pe podium în cursele cluburilor: În al şaselea weekend de curse DMV GTC, piloţii Audi R8 LMS GT4 au ajuns pe podium în toate cele trei curse. Jürgen Marschlich şi Markus Pommer au ocupat locul trei în Hockenheim cu Car Collection Motorsport, în cursa Dunlop 60. Marschlich a ajuns, de asemenea, pe locul trei, la a doua cursă de sprint. Tânărul pilot Jean-Luc Weidt a fost al treilea la sprintul de deschidere şi a ocupat apoi locul doi la al doilea sprint.

Audi RS 3 LMS (TCR)

Prima victorie a sezonului în Italia: În cadrul celui de-al cincilea weekend de curse TCR din Italia, singurul Audi RS 3 LMS de pe grila de start a lăsat în urmă 20 de competitori. Concurând pentru echipa Pit Lane Competizioni, Enrico Bettera a câştigat prima cursă din Imola cu un avans de 0,821 secunde. Acesta este prima victorie Audi RS 3 LMS a sezonului în cadrul acestei serii de curse.

Două victorii obţinute acasă: Kevin Arnold de la Aichelau din Baden-Württemberg a rămas neînvins la volanul unui Audi RS 3 LMS, în cadrul celui de-al şaselea weekend de curse DMV GTC. Tânărul de 18 ani a avansat din Audi Sport TT Cup şi a câştigat la clasa sa ambele curse de sprint în cadrul evenimentului desfăşurat în oraşul său natal, pe Hockenheimring.

A şasea victorie consecutivă: Luis Nunes rămâne neînvins în Campionatul de Hillclimb din Portugalia.

 

Pilotul din Portugalia a câştigat, din nou, la clasa sa, la bordul unui Audi RS 3 LMS. De data aceasta a fost vorba de a şasea rundă desfăşurată pe urcarea Rampa Porca de Murça. El a câştigat şi primele cinci runde.

Săptămâna aceasta

03-05/08 Road America (USA), runda 8, IMSA Weathertech SportsCar Championship

03-05/08 Road America (SUA), runda 7, IMSA Continental Tire SportsCar Challenge 0

3-05/08   Nürburgring (D), cursele 7 şi 8, ADAC GT Masters

03-05/08 Nürburgring (D), cursele 7 şi 8, ADAC TCR Germania

04-05/08 Sydney (AUS), runda 5, Australian GT Championship

04-05/08 Sydney (AUS), runda 4, Australian GT Trophy Series

04-05/08 Fuji (J), runda 5, Super GT

04-05/08 Grobnik (HR), cursele 9 şi 10, FIA CEZ