Știri Audi

Audi Sport ABT Schaeffler este campioana Formulei E

20.07.2018

·     Audi câştigă încă din primul său an de participare

·     Lucas di Grassi este vicecampion şi ocupă locul doi în finala sezonului

·     Daniel Abt reuşeşte cel mai rapid tur de circuit, ocupând locul trei pe podium

 

New York, 15 iulie 2018 - Audi Sport ABT Schaeffler a obţinut titlul la clasificarea echipelor, în urma unei curse cu adevărat impresionante. Weekendul trecut, echipa a ocupat patru locuri pe podium, reuşind inclusiv o victorie dublă şi repurtând 78 din 94 de puncte posibile. Astfel a recuperat deficitul de 33 de puncte, care părea aproape imposibil de compensat înaintea weekend-ului finalei şi a reuşit un avans decisiv de 2 puncte.

Suspansul  fost maxim la New York: clasificarea pe echipe la ABB FIA Formula E Championship a fost decisă doar în ultimele clipe, în urma unei lupte dure, până la ultimul tur de circuit. Doar două puncte au decis în final campioana.   La cursa de duminică, Lucas di Grassi a trecut linia de finiş pe locul al doilea, după 43 de ture pe circuitul stradal din Brooklyn, cu panorama sa impresionantă asupra Manhattan-ului. Brazilianul a devenit vicecampion, urcând pentru a şaptea oară consecutiv pe podium. În primele patru curse ale sezonului, di Grassi nu a reuşit să obţină niciun punct. Dar începând cu a şasea cursă, el a urcat de fiecare dată pe podium. "Niciun punct în patru curse... iar acum sunt al doilea la clasificarea piloţilor. Este un mic miracol. Până la urmă totuşi a devenit un sezon excepţional pentru mine, dar şi pentru echipă. Nu renunţăm niciodată. Victoria la echipe este cea mai bună dovadă în acest sens," a explicat brazilianul. În cei patru ani de când există Formula E, di Grassi a însumat 611 puncte şi 27 de urcări pe podium pentru Audi Sport ABT Schaeffler, ceea ce reprezintă mai mult decât a obţinut orice alt pilot din seria dedicată automobilelor electrice.

 Directorul de echipă, Allan McNish, a explicat: "Da, am stat cu răsuflarea tăiată până la ultimul viraj şi până în ultima secundă a cursei, dar acum este realitate: Suntem campioni la echipe! Îi voi îmbrăţişa acum pe Lucas şi pe Daniel din tot sufletul! Acest sezon a fost marcat de multe suişuri şi coborâşuri şi ei au dat întotdeauna ce au avut mai bun. Inclusiv azi, când totul a fost la limită, ei au dat totul. Mii de mulţumiri şi bazei noastre din Germania. Aţi făcut o treabă excelentă!" Directorul Audi Motorsport, Dieter Gass a adăugat: "Când am călătorit spre New York ne-a fost clar că ne vom confrunta cu o provocare enormă. Dar acest real thriller ne-a tăiat efectiv respiraţia, până la ultimul viraj. Mulţumim din toată inima şi celor de acasă, celor care muncesc acolo pentru Audi Sport, ABT şi Schaeffler. Această finală plină de suspans a fost cu adevărat electrizantă!"

În cadrul finalei de Formula E, partenerul tehnic, Schaeffler, a oferit o avanpremieră a viitorului Formulei E. Sâmbătă seara, Schaeffler a invitat aproape 300 de persoane, printre care şi pe ambasadorul Germaniei în SUA, Dr. Emily Haber, pe unul dintre rooftop-urile caracteristice New-York-ului şi a prezentat un prototip al spectaculosului  nou model Audi e-tron FE05, la care este integrată din nou o tehnologie de propulsie dezvoltată în colaborare de Schaeffler şi Audi. A doua eră a Formulei E va începe cu prima cursă ţinută în Riyadh (Arabia Saudită) la mijlocul lui decembrie. 

Colegul de echipă, Daniel Abt, a terminat pe al treilea loc şi a obţinut 15 puncte, plus un punct suplimentar pentru cel mai rapid tur de circuit. Astfel el a contribuit decisiv în cursa finală la victoria senzaţională în clasamentul echipelor. A fost al patrulea cel mai rapid tur de circuit al pilotului de 25 de ani, care a devenit astfel pilotul cu cele mai rapide tururi de circuit din acest sezon. Audi Sport ABT Schaeffler a repurtat de şapte ori cele mai rapide tururi de circuit în acest sezon, ceea ce reprezintă un record la echipe. "Am avut un ţel mare şi l-am atins. Ce revenire! Sunt fericit şi încântat de întreaga echipă. Iar aici sunt incluşi şi oamenii care nu ajung pe circuit, fiecare partener şi fiecare angajat din Ingolstadt, Neuburg şi Kempten," a explicat Abt, care, cu 120 de puncte, două victorii şi două urcări pe podium la New York a reuşit dde departe cel mai de succes sezon din cei patru ani în care concurează în Formula E. Abt a terminat pe locul cinci la clasamentul piloţilor.