Știri Audi

AUDI AG: Agenţiile guvernamentale nord-americane au aprobat soluţiile tehnice pentru automobilele diesel

19.07.2018

·     A fost obţinută aprobarea şi pentru ultima din cele cinci generaţii de motoare

·     Măsurile pentru modelele cu motor 3,0 TDI aprobate anterior au fost implementate deja în proporţie de circa 62% în SUA şi circa 42% în Canada

 

Ingolstadt, 17 iulie 2018 - La aproape trei ani de la începutul crizei diesel, Audi poate oferi soluţii concrete pentru toate motoarele sale diesel din SUA şi Canada. Autorităţile competente au aprobat acum pachetul de măsuri propus şi pentru ultima generaţie de motoare din cele în total cinci generaţii.

Dispunând de această decizie, Audi poate începe acum implementarea planului său de acţiune pentru ultimele circa 8.800 de automobile diesel din America de Nord. Pentru primele patru generaţii ale motorului 3,0 TDI, compania a propus deja, în etape, începând din noiembrie 2017, soluţii concrete pentru autovehiculele clienţilor săi din SUA. Toate aceste soluţii au fost aprobate deja de autorităţi. Până în prezent, circa 62% din clienţii afectaţi din SUA au dat curs ofertei. În Canada, implementarea măsurilor a demarat cu o lună şi jumătate mai târziu. În prezent, rata de implementare este acolo de 42%.

În anii de producţie de serie 2009 - 2016, compania oferise în America de Nord modelele Audi A8, Audi A7, Audi A6, Audi Q7 şi Audi Q5 cu motoare V6 TDI doar cu intermitenţe.