Știri Audi

Audi începe trimestrul al doilea cu o creștere a vânzărilor

15.05.2018

AUDI AG a livrat circa 160.900 automobile premium în luna aprilie. Vânzările la nivel global au crescut cu 3,1%. Clienții au primit circa 624.650 unități din toate modelele din luna ianuarie și până acum, reprezentând o creștere de 8,0%. Ca atare, AUDI și-a doborât din nou cifra-record anterioară, atingând cea mai mare cerere din istoria Audi pe bază cumulativă. În regiunile principale, dealerii din Europa au raportat cu 4,1% mai puține vânzări în ultima lună decât în aprilie 2017. În schimb, vânzările au crescut peste medie în America de Nord (+3,9%) și China (+13,5%).

"Piața din China plină de provocări reprezintă pionierul digitalizării și al mobilității electrice. Aici încă avem un mare potențial neexplorat", spune Bram Schot, membru al Consiliului de Administrație pentru Vânzări și Marketing al AUDI AG. "Până în anul 2022, vom dubla gama de modele produse la nivel local și vom construi pe plan local patru modele strict cu alimentare electrică."

În China, creșterea vânzărilor în ultimele luni a continuat (+13,5%, ajungând la 52.411 unități). Brandul celor patru cercuri a prezentat versiunile cu ampatament lung ale modelelor Audi Q5 și A8 la Salonul Auto de la Beijing. SUV-ul va fi lansat pe piața din China în această vară. Până în prezent, off‑roaderul sportiv a constituit un important factor de creștere pentru Audi în China. Cu 10.669 de modele vândute (+12,7%) în ultima lună, SUV-ul reprezintă aproximativ o cincime din vânzările Audi în China. Aceasta reprezintă cea mai importantă piață de vânzări pentru modelul Audi A8. În aprilie, circa jumătate din modelele A8 livrate au ajuns la clienți chinezi. Vânzările modelului de lux au crescut în ultima lună în China cu 49,3% față de anul precedent.

Și Japonia a avut rezultate pozitive de la începutul anului încoace. În cea de‑a doua piață ca dimensiuni din regiunea Asia-Pacific, Audi a înregistrat o creștere de 3,6%, ajungând la 8.664 de automobile în primele patru luni ale anului. De asemenea, Coreea a realizat un sold pozitiv de vânzări în cursul anului până în prezent, după o lungă perioadă de stagnare, înregistrând vânzări de peste 2.500 de unități din luna ianuarie și până acum.

În Europa, impactul iminentei inițiative a modelelor și al lansărilor și retragerilor aferente de modele a fost încă evident. În regiunea internă, livrările în luna aprilie au scăzut cu 4,1%, ajungând la aproximativ 72.550 de unități. Scăderea vânzărilor pe piețele mari precum Germania (-5,4%, ajungând la 26.696 automobile) și Franța (-12,7%, ajungând la 5.238 de unități), a avut în special un efect negativ asupra rezultatelor. În schimb, vânzările în Italia au crescut cu 4,6%. În Europa per ansamblu, producătorul auto a vândut aproximativ 288.550 automobile în ultimele patru luni, reprezentând o scădere cu 4,6% față de aceeași perioadă a anului trecut.

Rezultatele comerciale înregistrate de Audi în America de Nord și-au continuat tendința pozitivă: în luna aprilie, cererea în Mexic a crescut cu 0,9%, până la 1.058 de unități. Cu vânzări mai mari cu 13,9% și 4.108 de unități livrate, luna aprilie a oferit cel mai bun rezultat lunar înregistrat vreodată în Canada în istoria Audi și a 28-a lună-record consecutivă.

Pe piața din S.U.A., vânzările Audi au crescut cu 2,1%, ajungând la 19.104 de automobile. La fel ca pe multe alte piețe, familia Audi Q5 și mai ales familia A5 au generat un impuls pozitiv. SUV-ul este cel mai bine vândut model Audi în Statele Unite ale Americii. Audi of America a livrat 19.305 de unități SUV de la începutul anului și până acum, ceea ce reprezintă o creștere de 18,1% față de anul precedent. După Germania, Statele Unite ale Americii reprezintă cel mai mare client al modelului A5 Sportback. Luna trecută, 1.106 de clienți au optat pentru modelul upper mid-range. Pentru toate modelele din familia A5, compania a înregistrat o creștere a vânzărilor cu 115,4%, ajungând la 2.169 de unități. Audi a reușit să-și crească în mod constant vânzările cumulate din S.U.A. din ianuarie și până în aprilie: de la începutul anului, clienții din Statele Unite au primit 69.156 de unități, reprezentând o creștere de 7,5%. În America de Nord, vânzările din aceeași perioadă au crescut cu 8,3%, ajungând la circa 85.650 de automobile.