Știri Audi

Audi concretizează strategia corporativă şi intenţionează să vândă 800.000 de autoturisme electrice în 2025

11.05.2018

Audi intenţionează să vândă aproximativ 800.000 de autoturisme integral electrice şi plug-in hibride în anul 2025. În cadrul Adunării Generale a AUDI AG, care a avut loc în această săptămână, miercuri, Consiliul de Administraţie prezintă strategia actualizată "Audi.Vorsprung.2025". Pentru a permite fiecărui al treilea client să decidă în favoarea unui model electric până la jumătatea deceniului următor, va trebui să existe până atunci o variantă electrică în fiecare serie de modele - cele mai multe dintre ele vor fi integral electrice, cu un procent mai mic de plug-in hibride.

Pentru a elibera resurse pentru pachetul de investiţii în valoare de miliarde de Euro, Audi a adoptat propriul Plan de Acţiune şi Transformare spre sfârşitul anului trecut. Obiectivele sale sunt găsirea de noi surse de venituri, îmbunătăţirea structurilor de costuri şi accelerarea transformării corporative în ceea ce priveşte noile modele de afaceri. Aceasta va spori considerabil posibilităţile de investiţii. Până în 2025, aproximativ 40 de miliarde de Euro urmează să intre în domenii strategice cum ar fi e-mobilitatea, conducerea autonomă şi digitizarea. Acest lucru se aplică şi în cazul digitizării producţiei.

"Ambiţia noastră a fost întotdeauna şi va continua să fie Vorsprung durch Technik", spune Rupert Stadler, preşedintele Consiliului de Administraţie al AUDI AG. "Scopul nostru este acela de a revoluţiona mobilitatea. De asemenea, în ceea ce priveşte mobilitatea electrică, dorim să devenim Numărul 1 printre producătorii premium - cu capacitate deplină pentru uzul cotidian, fără compromisuri, la o calitate superioară şi cu plăcerea clientului de a conduce. Cu excelenţa noastră tehnologică, ne folosim Vorsprung şi ducem mobilitatea electrică la nivelul următor".

Versiunea de producţie a prototipului Audi e-tron este primul rezultat al iniţiativei Roadmap E, prin care brandul premium îşi va electrifica portofoliul integral până în anul 2025. Aceasta include şi investiţia în fabricile germane din Ingolstadt şi Neckarsulm, precum şi un angajament clar faţă de siguranţa locurilor de muncă până la sfârşitul anului 2025.

Desfăşurarea produselor include mai mult de 20 de modele electrificate în succesiune rapidă până în 2025. În 2019, Audi e-tron Sportback va fi al doilea autoturism complet electric care va fi lansat, fiind urmat de Audi e-tron GT de la Audi Sport în 2020. Audi va oferi şi un model electric în segmentul compact premium în 2020.

Pentru segmentul Roadmap E, compania utilizează sistematic două pârghii de sinergie importante ale Grupului Volkswagen în domeniul dezvoltării. În plus faţă de Kitul de Instrumente Modulare Electrice dezvoltat de Volkswagen pentru segmentul compact, Audi şi Porsche colaborează pentru a implementa electrificarea arhitecturii premium pentru autoturisme electrice din clasa mijlocie, de dimensiuni mari şi de lux. Aceste proiecte de colaborare reduc substanţial costurile de dezvoltare. Pentru client, acest lucru înseamnă o alegere rapidă dintr-un portofoliu extins pentru maşini care nu produc emisii.

Prin mobilitatea electrică, Audi adoptă şi în producţie o abordare holistică şi de conservare a resurselor: În Bruxelles, Audi e-tron este prima maşină premium care urmează să fie fabricată în producţia de masă, certificată pentru emisii de CO2 zero. Preluând exemplul de la Bruxelles, Audi va face ca toate spaţiile sale de producţie să devină, la nivel mondial, neutre din punct de vedere al emisiilor de CO2 până în 2030.

La lansarea pe piaţă a e-tron, clienţii din Europa vor beneficia de o infrastructură de încărcare de înaltă performanţă. Audi îşi aduce o contribuţie semnificativă la dezvoltarea acestei infrastructuri prin intermediul asocierii în participaţiune Ionity. Versiunea de producţie a Audi e-tron va fi prima maşină care poate fi încărcată în staţiile de încărcare rapidă cu o putere de până la 150 kilowaţi. Acest lucru va face ca SUV-ul electric să fie gata pentru următoarea călătorie pe distanţă lungă în mai puţin de 30 de minute. Bateria litiu-ion asigură mai mult de 400 de kilometri în ciclul de rulaj WLTP.

Pentru prima dată, versiunea de producţie a prototipului e-tron oferă clienţilor Audi posibilitatea de a rezerva în mod flexibil funcţii cum ar fi sistemele de asistenţă pentru şofer sau caracteristicile infotainment şi după achiziţionarea vehiculului. Mai mult conţinut şi servicii digitale vor fi puse treptat la dispoziţia pasagerilor. Audi intenţionează să genereze, până în anul 2025, un profit operaţional de 1 miliard de Euro cu aceste noi modele de afaceri.

"La fix pentru aniversarea a 50 de ani de Vorsprung durch Technik, vom prezenta şi prima maşină electrică autonomă la expoziţia noastră auto Audi Aicon din 2021. Un autobuz expres cu scaune foarte luxoase - iniţial într-o flotă pilot şi, pe la jumătatea deceniului, ca maşină cu producţie de serie pentru condus automat", spune Peter Mertens, membru al Consiliului de Administraţie pentru Dezvoltare Tehnică în cadrul companiei AUDI AG.

"În întreaga lume, accelerăm implementarea de modele de afaceri noi şi profitabile în acele domenii care vor fi esenţiale pentru industria noastră în viitor", spune Alexander Seitz, membru al Consiliului de Administraţie pentru Finanţe în cadrul companiei AUDI AG. "Începând cu luna ianuarie, am implementat primele măsuri ale Planului de Acţiune şi Transformare, care se ridică la câteva sute de milioane. Măsurile identificate vor avea un efect susţinut şi un impact pe termen lung asupra veniturilor şi costurilor. Prin urmare, vom obţine cele mai mari beneficii începând cu anul 2020, când planul nostru îşi va face simţită toată puterea, obţinând un profit total de 10 miliarde Euro până în 2022. Astfel, Audi va reuşi să obţină o rentabilitate puternică în ciuda nivelurilor ridicate ale investiţiilor".