Știri Audi

Audi e-tron Vision Gran Turismo: de la PlayStation la pista de curse

26.04.2018

Audi transformă mobilitatea electrică într-o experiență tangibilă într-un mod unic prin intermediul autoturismului-concept "Audi e-tron Vision Gran Turismo". Automobilul a fost dezvoltat inițial exclusiv pentru curse virtuale pe PlayStation 4, însă Audi a transformat animația în realitate împreună cu Formula E. Cursa de la Roma de sâmbătă, 14 aprilie, marchează darea în exploatare a Audi e-tron Vision Gran Turismo ca automobil de curse.

"Mobilitatea electrică câștigă importanță rapid", afirmă Peter Mertens, Membru al Consiliului de Conducere, Dezvoltare Tehnică AUDI AG. "De aceea, în 2017 Audi a fost primul producător german care a intrat în Formula E cu un angajament susținut de facilitățile sale de producție. În laboratorul nostru ne extindem expertiza în mobilitate electrică în continuu și acumulăm experiență valoroasă în condiții extrem de exigente. Cu automobilul de curse Audi e-tron Vision Gran Turismo transformăm mobilitatea electrică într-o experiență tangibilă pentru clienții și invitații noștri în cadrul curselor Formula E - în centrul metropolelor mondiale."

Clienții și invitații brandului cu patru inele vor putea experimenta circuitele urbane ale Formulei E în calitate de pasageri ai automobilului Audi e-tron Vision Gran Turismo începând cu cursa de la Roma (14 aprilie). Angajații centrului de pre-producție al Audi au dezvoltat și au produs acest automobil unic în doar 11 luni, bazându-se pe modelul din jocul "Gran Turismo" pentru PlayStation. Jocul "Gran Turismo", care a fost vândut în milioane de exemplare, a dobândit de mult statut de "joc cult" în rândul fanilor din întreaga lume. Audi colaborează cu Sony și Polyphony Digital - creatorii "Gran Turismo" - de aproape 20 de ani. Designerii Audi au creat Audi e-tron Vision Gran Turismo pentru concursul "Vision Gran Turismo" lansat pe piață cu ocazia celei de-a 15-a aniversări a acestui joc popular. Mulți producători de automobile au dezvoltat modele pentru curse virtuale cu ocazia acestui concurs.

Multe dintre aceste automobile-concept au fost construite ulterior la scară 1:1 și prezentate la târguri. Audi e-tron Vision Gran Turismo este însă primul automobil-concept din gama sa inaugurat pe piste reale de curse, ca vehicul 100% funcțional. "De asta suntem mândri", spune Marc Lichte, designerul-șef Audi. "Deși designul unui vehicul virtual permite mult mai multă libertate, inclusiv concepte greu de implementat în realitate, nu am dorit să punem un concept pur fictiv pe roți. Obiectivul nostru a fost să creăm o mașină 100% funcțională. Audi e-tron Vision Gran Turismo arată că mobilitatea electrică este foarte emoțională pentru Audi. Acest automobil incorporează numeroase elemente ale noului nostru limbaj de design, precum cardul unic inversat din culoarea mașinii, care va fi o caracteristică a tuturor modelelor e-tron."