Știri Audi

Audi A6 Allroad quattro câștigă "Auto Bild Allrad" la sondajul cititorilor

23.04.2018

Audi A6 Allroad quattro (consum carburant mixt în l/100 km: 6.5 - 5.6*; emisii CO2 combinate în g/km: 172 -149*) este un succes răsunător, așa cum au confirmat cititorii "Auto Bild Allrad",  cea mai mare revistă de mașini din Europa. La concursul "Mașina cu tracțiune integrală a anului" au ales câștigător modelul Avant cu echipare quattro la categoria "Crossover". Ceremonia de premiere a avut loc în seara de 18 aprilie în Frankfurt am Main.

Pentru sondajul "Mașina cu tracțiune integrală a anului", cititorii revistei "Auto Bild Allrad" și-au dat verdictul asupra celor 219 modele din 10 categorii. Cititorii au putut aloca câte un vot pentru fiecare categorie. La categoria "Crossover", Audi A6 a învins 13 rivali, obținând victoria cu 13,35% din voturi. Audi A6 allroad quattro continuă drumul chiar și după ce se termină asfaltul. Modelul este cu 31,5 mm mai ridicat decât A6 Avant. Scutul din oțel inoxidabil protejează atât în partea din față, cât și în spate. Sistemul all-wheel drive, ce folosește un diferențial central cu capacitate mare de blocare, livrează tracțiune maximă și dinamică optimă. Suspensia pe aer și amortizoarele adaptive sunt de asemenea standard. Modelul oferă și un mod adițional de condus pentru a acoperi o arie și mai variată de teren: în modul all-road, suspensia pe aer ridică mașina cu 35 de milimetri. La viteze mici, sistemul ridică mașina cu încă 10 milimetri pentru a oferi mai multă protecție. Un display care arată înclinarea terenului și un sistem de asistență pentru coborârea dealurilor completează lista echipamentelor standard.

Cu victoria de anul acesta, brand-ul cu cele patru inele își continuă succesul în popularul sondaj "Auto Bild Allrad" organizat anual încă din 2002. Doar în ultimii zece ani, modelele Audi au ieșit pe podium de 19 ori, dintre care Audi A4 a fost câștigător de șapte ori.

 

*Consumul de carburant și emisiile CO2 depind de echipamentul ales.