Știri Audi

Noi beneficii pentru clasa de lux: Audi A6 și prototipurile Audi e-tron la Geneva Motor Show

07.03.2018

Audi își duce mai departe inițiativele în clasa business: după noul Audi A8 și noul A7, brand-ul premium introduce acum noua generație Audi A6. Dacă vorbim despre digitalizare, confort sau sportivitate - elegantul sedan cu forme sculpturale este plin de talente. La Geneva, Audi dezvăluie de asemenea prototipul primului său model pur electric. Sportivul SUV oferă spațiul și confortul unei mașini de lux alături de dotările potrivite pentru drumuri lungi.

Upgrade la clasa business: noul Audi A6 Sedan

Prin noul A6, Audi prezintă a opta generație a sedanului de succes. Modelul high-tech, dar totodată și elegant, aduce numeroase inovații în segmenul său și e mai versatil ca niciodată. Alături de modelele A8 și A7 Sportback, A6 este unul dintre distinșii ambasadori ai noului limbaj de design Audi. Cu suprafețe întinse, muchii clare și linii puternice, acesta integrează eleganță sportivă, tehnologii de ultimă generație și calitate premium. Interiorul său se concentrează pe sistemul de operare complet digital, un trendsetter în segmentul său. Sistemul MMI touch response cu feedback tactil și acustic oferă un mod de operare rapid, intuitiv. Conectivitatea extinsă și soluțiile de asistență oferă și mai multă siguranță și confort. Printre sistemele de asistență pentru șofer se numără tehnologiile parking pilot, garage pilot și adaptive driving assistant.

Pe șosea, Audi A6 este rapid ca o mașină sport și agil ca un model compact. Noul sistem dinamic de virare all-wheel drive joacă un rol important pentru acest comportament al sedanului. Combină răspunsul direct, sportiv cu stabilitatea superioară în timp ce reduce cercul complet de întoarcere cu până la 1,1 metri.

Pentru lansarea din Europa, Audi oferă noul A6 cu două puternice variante de motorizare - 3.0 TFSI cu 250 kW (340 CP) (consum carburant mixt în l/100 km: 7.1 - 6.7* [33.1 - 35.1 US mpg]; emisii Co2 mixt în g/km: 161 - 151* [259.1 - 243.0 g/mi]) și o variantă 3.0 TDI cu 210 kW (286 CP) (consum carburant în l/100 km: 5.8 - 5.5* [40.6 - 42.8 US mpg]; emisii CO2 mixt în g/km: 150 - 142* [241.4 - 228.5 g/mi]).

Toate motoarele sunt echipate cu un sistem standard mild-hybrid pentru un plus de confort și eficiență. Noul A6 va fi produs la fabrica Neckarsulm și va fi lansat pe piața din Germania cu un pachet extins de echipamente în iunie 2018.

Un SUV complet electric: prototipul Audi e-tron

Prototipul Audi e-tron oferă un preview al primului model complet electric al brandului cu Patru Inele. Deocamdată, modelul este camuflat intr-o bandă special creată de designerii Audi, al cărei pattern ilustrează sistemul high-voltage drive.

Exteriorul electrizant dezvăluie un SUV premium sportiv cu spațiu suficient pentru cinci persoane și pentru bagaje - spațiul și confortul sunt similare cu cele ale unui model de lux clasic Audi. Mulțumită sistemului electric quattro, autonomiei mari și sistemelor de încărcare comprehensive, clienții pot conduce complet electric fără compromisuri. Versiunea de serie a prototipului se poate încărca la stațiile de încărcare rapidă cu o capacitate de până la 150 kW. În sub 30 de minute, SUV-ul este apoi gata să-și continue călătoria. Înainte de lansarea din Europa la sfârșitul acestui an, sute de autovehicule vor fi testate în condiții extreme în întreaga lume. Prototipuri special camuflate dau ocazia unor poze spectaculoase. Audi va publica cele mai bune imagini pe rețelele de socializare cu hashtag-ul #etron și pe site-ul www.e-tron.audi. Alte imagini exclusive din Geneva vor fi disponibile pe acest site.

 

 

 

* Consumul de carburant și emisiile CO2 depind de setul de anvelope/jante folosit