Știri Audi

Premiile Audi acordate începând cu decembrie 2017

19.02.2018

"Best Cars 2018": cel mai bun model din categoria medie Audi A5 Sportback

Audi A5 Sportback (consum carburant mixt la l/100 km: 6,5 - 4,1*; emisii mixte de CO2 la g/km: 149 - 106*), a câștigat la categoria "Clasa medie" în cadrul celui de-al 42-lea sondaj "Best Cars" realizat printre cititori de către revista de specialitate Auto Motor und Sport. Modelul coupé cu cinci uși a câștigat pe segmentul său cu majoritate de voturi. Premiul a fost acceptat de către Peter Mertens, Membru în Consiliul de Administrație pentru Dezvoltare Tehnică din cadrul AUDI AG, la sfârșitul lunii ianuarie, la Stuttgart. În plus, marca reprezentată prin patru cercuri a ocupat și cea de-a doua poziție de trei ori - cu modelul Audi A3 din clasa compactă, Audi A8 din clasa de lux și Audi Q7 din clasa "Automobile SUV/de teren". Modelul Audi A1 a ocupat cea de-a treia poziție la categoria "Automobile mini" la fel ca modelul A6 la categoria "Medie superioară". Cititorii au selectat dintr-un număr de 385 modele la nivel mondial incluse în unsprezece categorii. În plus, Premiul Paul Pietsch a fost prezentat în cadrul ceremoniei de decernare a premiilor "Best Cars". Cu sistemul Traffic Jam Pilot de pe noul model Audi A8, producătorul a ocupat locul al doilea în această competiție. Începând cu anul 1989, premiul pentru evoluții tehnice inovatoare în sectorul auto a fost acordat în numele lui Paul Pietsch, co-fondatorul Motor Presse Stuttgart. 

(ianuarie 2018)

"Mașina de lux a anului": Modelul Audi A4 premiat de către Cars.com 

Experții de la Cars.com, un portal auto digital de top, au numit modelul Audi A4 "Mașina de lux a anului" în cadrul Expoziției Auto Internaționale Nord-Americane de la Detroit. Aceștia au apreciat versatilitatea modelului, dinamica de condus și interiorul spațios, precum și execuția de calitate superioară și echipamentele de lux. Versiunile numeroase de caroserie au fost, de asemenea, recunoscute - de la modelul Audi A4 sedan la modelul sport Audi S4 (consum mixt de combustibil pe l/100 km: 7,9 - 7,5*; emisii mixte de CO2 pe g/km: 179 - 170*) la modelul Audi A4 Allroad (consum mixt de combustibil pe l/100 km: 6,8 - 4,9*; emisii mixte de CO2 pe g/km: 154 - 127*), care combină calitățile off-road cu versatilitatea unui model break. Modul de condus al modelului Audi A4 impresionează prin habitaclu virtual proiectat în beneficiul șoferului și interfața standard Audi pentru smartphone. Aceasta din urmă include funcțiile Apple Car Play și Android Auto și, astfel, oferă un mediu familiar pentru smartphone. Sisteme de asistență - inclusiv funcția standard Audi Pre Sense City și funcția opțională Adaptive Cruise Control (autopilot adaptiv) cu Stop&Go și Traffic Jam Assist - asigură confortul și siguranța la volan.

(ianuarie 2018)  

Premiile Edmunds CES Tech Driven 2018: Marca Audi a obținut două premii

Producătorul Audi a primit premiul pentru "Cel mai Inovator Producător de Automobile" și "Cel mai Inovator Sistem Infotainment" în cadrul Premiilor Edmunds CES Tech Driven. Premiile au fost acceptate de către Thomas M. Müller, Director al Diviziei de Electrică/Electronică a AUDI AG, și Alfons Pfaller, Directorul Diviziei Conectare/Dezvoltare Infotainment a AUDI AG, în cadrul Consumer Electronics Show (CES) din Las Vegas. Premiile sunt acordate de CES și Edmunds, cel mai mare portal de vânzări auto portal din SUA, drept recunoaștere a conceptelor inovative și tehnologiilor de pionierat din industria auto. Conform juriului format din experți, sistemul Traffic Jam Pilot a reprezentat factorul decisiv în desemnarea companiei drept cel mai inovator producător auto. Noul model Audi A8 este primul automobil de producție din lume dezvoltat pentru condus automat condiționat de nivel 3. Pe autostrăzi și drumurile expres cu benzi multiple, cu o barieră fizică între benzile cu sensuri opuse, sistemul gestionează conducerea în trafic cu viteză redusă de până la 60 km/h (37,3 mph). Funcțiile (Remote) Parking Pilot și Remote Garage Pilot și-au făcut, de asemenea, debutul în noul automobil emblematic. Acestea fac extrem de ușoară parcarea prin conducerea autonomă a sedanului de lux în locuri de parcare paralele sau perpendiculare, precum și în garaje și prin scoaterea automobilului din astfel de spații. De asemenea, producătorul Audi a fost premiat pentru "Cel mai inovativ Sistem Infotainment" datorită habitaclului virtual Audi și sistemului MMI. Juriul a fost impresionat de grafica mașinii, experiența integrată a utilizatorului și navigarea intuitivă a meniului. În plus, interfața smartphone Audi a fost lăudată pentru conectarea dispozitivelor Android și iOS prin USB la sistemul infotainment de la bord.

(ianuarie 2018)

Car and Driver "Cele mai bune 10 camioane și automobile de teren" 2018: Audi Q7 obține premiul la această categorie

Pentru a doua oară consecutiv, revista americană Car and Driver a desemnat modelul Audi Q7 drept "Cel mai bun SUV de lux din categoria medie" în cadrul premiilor "Cele mai bune 10 camioane și automobile de teren". Juriul a recunoscut caracterul practic și dinamica la condus a spațiosului SUV, precum și tehnologiile și conectivitatea inovatoare ale acestuia. Interiorul oferă confort avansat pentru șapte persoane: de exemplu, plafonul din sticlă panoramică oferă un interior invadat de lumină, în timp ce Sistemul Audio 3D Bang & Olufsen creează o experiență în timpul ascultării similară aceleia dintr-o sală de concerte. Un aspect semnificativ îl reprezintă habitaclul virtual complet digital Audi în care șoferul poate seta afișaje diferite pentru navigație și infotainment. Sisteme numeroase de asistență completează oferta vastă - de la funcția standard Audit Pre Sense Basic și Audi Pre Sense City la funcția opțională Audi Side Assist, care avertizează cu privire la vehiculele aflate în unghiul mort. Modelul Audi Q7 este comercializat în Statele Unite cu un motor 3.0 TFSI V6 și un motor pe benzină de 2 litri în patru cilindri. Ambele motoare sunt combinate cu sistem de tracțiune integrală permanentă și o cutie triptronic cu opt viteze.

(ianuarie 2018)

"Mașina anului 2018" in Coreea: Audi R8 este cel mai performant automobil

Asociația Coreeană a Jurnaliștilor Experți în Domeniul Auto (Korea Auto Expert Journalist Association) a ales modelul Audi R8 (consum mixt de combustibil pe l/100 km: 13,6 - 12,4*; emisii mixte de CO2 pe g/km: 309 - 283*) drept Mașina Anului la categoria "Performanță". Membrii juriului au ales nominalizații la patru categorii dintr-un număr total de 60 modele noi care au intrat pe piața coreeană anul trecut. Aceștia au luat decizia finală în urma unor teste extinse de condus. Korea Auto Expert Journalist Association a fost fondată în 2012 și este formată din 15 jurnaliști care lucrează pentru ziare tipărite și online, precum și pentru reviste auto.

(decembrie 2017)

"Premiul pentru Mașina Conectată 2017": Modelul Audi A8 premiat la categoria "Conectivitate"

Pentru a cincea oară, AUTO BILD și COMPUTER BILD au acordat "Premiul pentru Mașina Conectată" pentru liderii în tendințe digitale.  Juriul format din experți în domeniu a ales mașina cu cea mai bună conectivitate pentru prima dată în acest an: în categoria nouă, modelul Audi A8 a depășit în mod clar toți cei patru competitori ai săi în performanțe și a impresionat juriul cu ultima generație de sisteme modulare infotainment, și anume MIB 2+. Sistemul încorporează standardul radio mobil LTE Advanced în automobil, precum și un sistem de navigație complet optimizat bazat pe furnizorul de hărți HERE. Acesta este operat prin două afișaje tactile în consola centrală. Habitaclul virtual Audi oferă rezoluție HD completă de 1.920 x 720 pixeli și afișează foarte detaliat o gamă largă de informații. Atracția principală o reprezintă funcția Natural Language Voice Control, care înțelege frazele liber formulate și răspunde în consecință: dacă rostiți "Îmi este frig", mașina va crește temperatura. Dacă spuneți "Vreau un hamburger", veți fi în drum spre următoarea cină. Premiul a fost acordat în cadrul Consumer Electronics Show din Las Vegas lui Thomas M. Müller, Director al Diviziei de Electrică/Electronică a AUDI AG.

(decembrie 2017)

"Mașina Sport a Anului Auto Bild Sportscar 2017": victorie pentru modelul Audi RS 3 Sedan

Revista de specialitate Auto Bild Sportscar a decernat premiul "Mașina Sport a Anului" pentru cea de-a șaisprezecea oară. Modelul Audi RS 3 Sedan (consum mixt de combustibil pe l/100 km: 8,4 - 8,3*; emisii mixte de CO2 pe g/km: 191 - 188*) a acumulat 30,43 procente din voturi la categoria "Mașină de Producție Mică și Compactă" . Cu motorul său de 400 cp 2,5 TFSI, maxim 280 km/h (174 mph), viteză maximă și accelerare de la 0 la 100 km/h (62,1 mph) în 4,1 secunde, modelul RS compact demonstrează o performanță excepțională - împreună cu sunetul său caracteristic produs de către cei cinci cilindri. Ceremonia de premiere a avut loc în timpul Race Night în cadrul celei de-a cincizecea ediții a Essen Motor Show. Un număr total de 110 mașini pentru care teste și rapoarte de condus au fost realizate în ultimele doisprezece ediții ale revistei au fost disponibile pentru selecție. Premiul a fost prezentat în 15 categorii.

(decembrie 2017)

Unsprezece premii pentru Audi la Singapore

Numeroase modele noi lansate de Audi la Singapore în 2017 au fost premiate de către presa auto locală:

•    Audi A3 Sedan 1.0 TFSI - Oneshift.com "Cel mai Bun Sedan Compact" (consum mixt de combustibil pe l/100 km: 4,7 - 4,4*; emisii mixte de CO2 pe g/km: 109 - 103*)

•    Audi RS 3 Sedan - Oneshift.com "Cel mai Bun Sunet de Motor și Zgomot Produs de Țeava de Eșapament" și Premiul ST-Torque pentru cele mai Achiziționate Mașini în 2017 "Compact Executive" (consum mixt de combustibil pe l/100 km: 8,4 - 8,3*; emisii mixte de CO2 pe g/km: 191 - 188*)

•    Audi A5 Cabriolet - Oneshift.com "Cea mai Bună Mașină Compactă Convertibilă" (consum mixt de combustibil pe l/100 km: 8,0 - 4,4*; emisii mixte de CO2 pe g/km: 181 - 114*)

•    Audi S5 Sportback - sgCarMart "Cele mai Bune Mașini din 2017" (consum mixt de combustibil pe l/100 km: 7,7 - 7,5*; emisii mixte de CO2 pe g/km: 174 - 170*)

•    Audi Q2 - Premiul ST-Torque pentru cele mai Achiziționate Mașini în 2017 "SUV/Crossover", Premiile ST-Torque 2017 "Cel mai Bun Model Compact SUV" și sgCarMart "Modelul Premium Crossover al Anului"

•    Audi Q5 - Premiul ST-Torque pentru cele mai Achiziționate Mașini în 2017 "SUV/Crossover"

•    Audi SQ5 - Oneshift.com "SUV de cea mai Mare Performanță" (consum mixt de combustibil pe l/100 km: 8,5 - 8,3*; emisii mixte de CO2 pe g/km: 195 - 189 g/km*)

•    Audi R8 Spyder - Premiul ST-Torque pentru cele mai Achiziționate Mașini în 2017 "Mașină Sport" (consum mixt de combustibil pe l/100 km: 13,6 - 12,6*; emisii mixte de CO2 pe g/km: 309 - 286*)

(decembrie 2017/ianuarie 2018) 

 

* Consumul de combustibil și emisiile de CO2 prezentate în intervale depind de dotările selectate în fiecare caz.