Știri Audi

Premiile câștigate de Audi din septembrie până în noiembrie 2017

18.12.2017

"Executive Station Wagon 2017": Audi A6 Avant, cel mai popular model al clasei de lux

Pentru a patra oară consecutiv, Audi și A6 Avant au ajuns în vârful categoriei "clasa de lux" din competiția "Executive Station Wagon 2017". Peste 1.200 de cititori ai "Deutsche Handwerks Zeitung" și "handwerk magazin" au votat. Premiul este acordat în fiecare an și reflectă opininiile antreprenorilor cu afaceri în comerț. Prețul a fost preluat de Ralf Weichselbaum, Directorul departamentului Key Account Sales Audi, la "Show-ul Auto Internațional" din Frankfurt pe 15 septembrie. Aceasta este cea mai bună dovadă că îndeplinim nevoile clienților. Vrem să extindem în continuare nivelul competitiv al noului A6, pe care îl vom prezenta anul viitor," a spus Weichselbaum.

(Septembrie 2017)

 

"Eurostar 2017"   

Automotive News Europe i-a oferit lui Alejandro Vukotich, Directorul departamentului Automated Driving Audi, premiul "Eurostar 2017". Revista l-a premiat pentru Audi AI traffic jam pilot, inovație prin care brandul cu patru inele se face remarcat în ceea ce privește condusul autonom. Noul Audi A8 este prima mașină de serie dezvoltată pentru condusul autonom condiționat de nivel 3. Pe autostrăzi și drumuri cu mai multe benzi cu sensuri separate de o barieră fizică, Audi AI traffic pilot preia funcția de condus la viteze de până la 60 km/h. Sistemul preia funcția de pornire de pe loc, accelerare, virare și frânare pe sensul său de mers. Dacă șoferul activează sistemul, și dacă legislația permite, șoferul își poate îndrepta atenția către sistemul de infotainment. Audi AI traffic pilot se bazează pe tehnologii inovatoare, inclusiv noul set de senzori cu scaner laser și controller-ul central de asistență. Alejandro Vukotich s-a alăturat grupului Audi în 1999 și și-a început cariera ca dezvoltator al sistemelor de asistență. Acesta a fost responsabil de sistemele folosite pe modelele de serie din 2009 și până în prezent. De la începutul lui 2017 a ocupat funcția de Director al Departamentului de Dezvoltare pentru condusul automat.

(Septembrie 2017)

 

"Mașina de Familie a Anului 2017": pentru Audi Q5

Ce apreciază cel mai mult părinții și copiii la o mașină de familie? Ce este important? Ce poate fi eliminat? Care este prețul maxim acceptabil? Studiul "Mașina de Familie a Anului 2017" realizat de revistele  "AUTOStrassenverkehr" și "Leben & erziehen" oferă răspunsuri detaliate la aceste întrebări și nu numai. 18.270 de cititori și-au selectat modelul preferat din șapte categorii de preț. Audi Q5 a fost alegerea majorității pentru categoria "35.000 - 40.000 de euro" cu 30,9% din voturi. Participanții au putut selecta dintr-un total de 152 de mașini, dubițe și SUV-uri. Criteriul principal de achiziție a fost spațiul din interior disponibil. Un compartiment mare pentru bagaje a fost în topul dorințelor pentru 89% dintre cei care au răspuns. 78% au spus că spațiul generos din interior a fost criteriul decisiv de selecție. Printre cititorii care plănuiau să-și cumpere o nouă mașină, SUV-ul era o alegere clară pentru 31%.

(Septembrie 2017)

 

"Premiul pentru conectivitate 2017": Audi de două ori câștigător

Pentru a patra oară, cititorii "auto motor und sport" și "Chip" și-au selectat tehnologia preferată din echiparea unei mașini conectate. Peste 16.000 de participanți au selectat cele mai bune sisteme din 11 categorii. Audi a primit două premii - unul pentru sistemul de sunet Bang & Olufsen cu 14 difuzoare, 705 wați și adaptare acustică în funcție de sunetul de fundal; iar al doilea premiu a fost acordat pentru inovația Audi AI traffic jam pilot de pe noul Audi A8. A patra generație a sedanului de lux este prima mașină din lume care permite condusul automat de nivel 3 și, în situații specifice, preia funcția de condus. În timp ce sistemul traffic jam pilot pornește, accelerează, virează și frânează șoferul se poate uita la un film pe display-ul de 10,1 inci de pe consola centrală, poate să răspundă la e-mailuri, să scrie mesaje, să-și actualizeze calendarul de programări sau să citească știrile (dacă legislația permite acest lucru) - un mare avantaj în trafic. În plus, Audi a ieșit pe locul al doilea datorită sistemelor: voice recognition la categoria "integrarea telefonului",  Audi connect SIM la categoria "entertainment/ multimedia",  adaptive cruise control la categoria "convenience assistance systems" și Audi pre sense city la categoria "sisteme de asistență și siguranță".

(Septembrie 2017)

 

"Golden Classic Car 2017": primul loc pentru NSU Ro 80

Cititorii revistei "Auto Bild Klassic" și-au spus părerea: în urma voturilor înregistrate pentru "Golden Classic Car 2017", Audi a câștigat primul loc la categoria "sedan" cu modelul Ro 80 al fostului său brand NSU. Modelul de lux s-a diferențiat clar de celelalte modele obținând 33,6% din voturi. NSU Ro 80 a debutat în 1967 la Salonul Auto Internațional din Frankfurt. În același an, a fost primul primul automobil german care a obținut titlul "Mașina Anului" din partea unui juriu internațional. Modelul Ro 80 a setat noi standarde în ceea ce privește manevrarea pe șosea, confortul, siguranța și performanța. Linia futuristă a caroseriei sunt considerate până în prezent o referință pentru designul auto. Modelul a fost produs din 1967 până în 1977 în Nekarsulm. În acest timp au fost produse în total 37.406 de mașini.

(Octombrie 2017)

 

Trei modele Audi au obținut primul loc în clasamentul "Sport Auto Award 2017"

Pentru a douăzeci și cincea oară, cititorii "sport auto" au selectat cele mai sportive mașini de serie și tunate ale anului. Peste 13.000 de participanți au votat pentru "sport auto AWARD 2017". Aceștia au avut de ales dintre 234 de modele încadrate în 25 de categorii. Audi a obținut locul de top la trei dintre aceste categorii: producătorul de automobile premium a câștigat cu Audi S1 la categoria "automobile subcompacte de serie", cu Audi RS3 Sportback la categoria "mașini compacte de serie" și cu Audi RS 6 Avant performance la categoria "mașini sedan de serie peste 100.000 de euro." Audi S3 Sedan a obținut locul al doilea la categoria "mașini sedan de serie de până la 50.000 de euro." Locul al treilea la categoria "mașini decapotabile/roadster de serie de până la 50.000 de euro" a fost câștigat de Audi TT Roadster 2.0 TDI quattro. Audi s-a aflat de asemenea în lista câștigătorilor la secțiunea "motorsport: cel mai bun program sport pentru clasa GT3" - cu Audi R8 LMS.

(Octombrie 2017)

 

"Premiul Anual Multimedia 2018": Audi primește patru premii

"Premiul Anual Multimedia" a onorat proiectele digitale cu aur sau argint încă din 1996. Acesta subliniază trendurile din digital marketing și cele de design multimedia. Audi a câștigat argintul la categoria "formate digitale speciale" cu expoziția virtuală. Ochelarii HoloLens fac posibilă experimentarea tehnologiei la un total alt nivel. Situațiile complexe pot fi proiectate direct pe mașină și explicate prin animații 3D care apar în câmpul vizual al utilizatorului. Tot argint a obținut și revista Audi la categoria "website" și manualul de brand Audi Sport "Rodeo" la categoria "web TV/video". Aurul a fost acordat pentru "Tool-ul" Audi Design Manual - De la monolog la dialog.

(Octombrie 2017)

 

Business Insider: Audi MMI - virtual cockpit este "Sistemul de Infotainment al Anului 2017"

Pentru a doua oară, Audi primește titlul "Sistemul de Infotainment al Anului" din partea Business Insider. Sistemul Audi MMI impresionează printr-o gamă diversă de funcții audio, prin navigare precisă via Google Maps, integrare Bluetooth, conexiune Audi Connect 4G LTE și numeroase aplicații. Tehnologia voice control, pe care experții o numesc a fi de ultimă generație, a contribuit de asemenea la alegerea câștigătorului. Multe funcții pot fi controlate de pe volanul multifuncțional, împreună cu afișările de pe Audi virtual cockpit. Instrumentul analog este transformat astfel încât să fie adaptat la dorințele și nevoile clienților. Șoferul poate selecta display-ul tradițional sau modul infotainment. Modelele S au de asemenea și un mod sport, în care turometrul este poziționat în centru. Audi virtual cockpit este disponibil la majoritatea modelelor Audi.

(Noiembrie 2017)

 

Premiul ROBB RECORD LUXURY: Audi câștigă la categoria "cel mai bun sedan de serie"

Ediția germană a revistei ROBB REPORT a acordat pentru prima oară premiul "LUXURY AWARD 2018" pentru mașina de lux a anului. Premiul pentru "cel mai bun sedan de serie" a fost câștigat de Audi A8. Combinația de materiale, designul și soluțiile inovatoare au câștigat aprecierea juriului independent și internațional: "într-o lume digitală, în care timpul devine din ce în ce mai mult un lux, mobilitatea autonomă îți oferă un avantaj." Experții au lăudat Audi AI traffic jam pilot din acest motiv. În timp ce sistemul se ocupă de funcția de condus, șoferul se poate preocupa cu alte activități. În total au fost acordate douăsprezece premii în cadrul a șase categorii, inclusiv zece pentru mașini de lux noi și două pentru automobile clasice.

(Noiembrie 2017)

 

Numeroase premii internaționale: în Australia și Brazilia

Audi a primit premiul bazat pe vânzări "Mașina Anului" în Australia pentru Audi Q5 la categoria "Cel mai bun SUV peste 50.000 AU$". Audi A4 este "cea mai prestigioasă mașină sub 100.000 AU$." Audi Q7 a câștigat competiția australiană "Drive Car of the Year" la clasa "cel mai bun SUV peste 80.000 AU$." Audi A5 Sportback a câștigat două premii în Brazilia: "Cea mai bună mașină importată din America Latină" la Americar Awards și "Cea mai bună mașină importată" la Car Awards Brazil 2018.

(Noiembrie 2017)

 

"10 Cele mai bune mașini ale Anului" Audi RS3 Sedan

Car and Driver au onorat Audi RS 3 Sedan cu premiul "10 Cele mai bune mașini ale Anului" la Salonul Auto din Los Angeles. Experții au lăudat performanțele remarcabile și designul puternic în combinație cu funcționalitățile de înaltă clasă. Modelul Audi RS 3 Sedan este propulsat de motorul 2.5 TFSI cu o putere de 294 kW (400 CP). Modelul compact RS accelerează de la 0 la 100 km/h în 4,1 secunde. Sunetul unic al motorului în cinci cilindri intensifică experiența condusului, deja încărcată cu emoție.

(Noiembrie 2017)