Știri Audi

Electrizat: Audi sărbătorește premiera Formula E

29.11.2017

Audi va concura weekendul acesta (2/3 decembrie) cu o mașină de curse complet electrică, devenind astfel primul producător german de automobile care va fi implicat la deschiderea noului sezon Formula E. Din partea echipei ABT Schaeffler, Daniel ABt și campionul Lucas di Grassi vor prelua volanul mașinii Audi e-tron FE04.

"Ultimele săptămâni au fost intense și palpitante pentru întreaga echipă," declară Dieter Gass, Head of Audi Motorsport. "Agenda noastră include pregătiri meticuloase pentru cele patru mașini de curse, simulări pe computer pentru diverse strategii și situații, fine-tunning pentru procese și pregătiri  pentru întregul echipament. Și aste reprezintă doar o mică parte din ce avem de făcut. Acum toată lumea e fericită că în sfârșit începe cursa și vom concura din nou ca să câștigăm puncte și trofee."

Pentru prima dată, Formula E va începe cu două curse într-un weekend. Sâmbătă și duminică, fanii se vor bucura de două evenimente aproape identice care includ practică, calificări și curse. În total vor fi acordate 58 de puncte printre care vor fi incluse și punctele pentru pole position și pentru cel mai rapid tur. "Ne propunem o poziționare perfectă din prima clipă și un start bun în noul sezon," spune Lucas di Grassi. Campionul așteaptă cu nerăbdare Hong Kong: "Orașul este grozav, iar fanii sunt entuziaști - tot evenimentul este un spectacol fantastic."

Circuitul de 1.860 de kilometri va trece pe lângă faimoasă roată Ferris și se întinde pe străzi publice. Acesta are o porțiune dreaptă destul de lungă care va putea oferi ocazia pentru depășiri. Această porțiune va fi urmată de o porțiune mai tehnică cu multe curbe destul de dificile. Suprafața din beton a pistei va fi de asemenea o provocare. 43 de ture sunt planificate pentru sâmbătă și 45 pentru duminică.

Pilotul Daniel Abt abia așteaptă startul: "Am lucrat intens săptămânile trecute - în timpul testelor pe pistă, în simulator și la pregătirile alături de ingineri. Evident că vom afla unde ne situăm față de concurență abia în Hong Kong. Dar ne-am făcut temele." În timp ce coechipierul său va avea mașina cu numărul unu, Abt își va păstra numărul 66. Aniversarea sa de duminică (25) va fi o motivație în plus ca să obțină un rezultat bun.

La debutul Formula E de anul trecut, echipa germană a avut parte de o cursă haotică. Ambele mașini ale piloților Daniel Abt și Lucas Di Grassi au fost avariate încă din primul tur. În timp ce Abt a abandonat, Lucas di Grassi a luptat până a obținut locul al doilea. Revenirea lui a fost posibilă datorită unei strategii îndrăznețe a echipei sale.

Ambele curse din Hong Kong vor începe la ora locală 3 PM (8 AM CET). Internațional, cursele de Formula E vor fi transmise pe 70 de canale. Lista completă o puteți găsi pe www.fiaformulae.com. De asemenea, puteți afla mai multe despre TEAM Audi Sport ABT Schaeffler pe twitter la @audiformulae (hashtag #e-tron #FormulaE #HKEPrix).

 

Date

Dată: decembrie 2/3, 2017

Nume circuit: Hong Kong Central Harbourfront Circuit

Lungime circuit: 1.86 kilometers

Viteză maximă: approx. 200 km/h

Câștigător anterior: Sébastien Buemi (2016)

Cele mai bune rezultate ale Audi Sport ABT Schaeffler: 2nd place, Lucas di Grassi (2016)

Record tură, calificări: Nelson Piquet jr., 1m 03.099s (2016)

Record tură, cursă: Felix Rosenqvist, 1m 02.947s (2016)

 

Sursa: https://www.audi-mediacenter.com/en