Știri Audi

"Triplu" perfect: Audi obține toate cele trei titluri DTM

18.10.2017

"Octombrie de aur" la Hockenheim și o zi perfectă pentru Audi: victoria din penultima cursă a sezonului i-a asigurat producătorului din Ingolstadt mai devreme toate cele trei titluri DTM. Audi a reușit să își apere titlul în campionat. Echipa Audi Sport Rosberg devine pentru prima oară campioană.

"A fost o cursă grozavă și o zi grozavă pentru Audi," a declarat Peter Mertens, membru al Consiliului de Management, Dezvoltare tehnică AUDI AG după ce a urmărit cursa. Acesta a fost printre primii care a ținut să îi felicite pe câștigători. "Felicitările mele lui Dieter Gass și întregii echipe Audi DTM. Inginerii noștri au construit cea mai bună mașină DTM iarna trecută, iar echipele noastre și piloții au făcut o treabă extraordinară pe pistă. Cele trei titluri sunt binemeritate."

"Astăzi am asigurat campionatul piloților pentru Audi - acesta a fost scopul principal," a spus Dieter Gass, șeful Audi Motorsport. "Campionatele producătorilor și echipelor sunt de asemenea asigurate. Nu se poate mai bine de atât. Jamie (Green) a dat dovadă de o performanță superbă. Mike (Rockenfeller) a condus fantastic."

Mattias Ekström (Echipa Audi Sport Abt Sportsline) și-a apărat poziția, dar nu a obținut puncte sâmbătă, astfel că acesta are doar un avantaj de nouă puncte în fața lui Jamie Green. Din poziția a treia în clasament, britanicul de la Audi Sport Team Rosberg a sărbătorit a treia victorie anul acesta. "Am câștigat așa că sunt foarte fericit," a spus Green. "Am avut o bătălie grea cu Timo Glock și sunt fericit că am putut avansa. Trofeul câștigătorilor este o recompensă dulce pentru Audi și Echipa Roseberg, cei care mi-au dat așa o mașină superbă."

Ultima oară când Audi și-a asigurat titlurile DTM în același an a fost în 2004, când Mattias Ekström a câștigat campionatul piloților.

 

Rezultatele primei curse:

1 Jamie Green (Hoffmann Group Audi RS 5 DTM/Audi Sport Team Rosberg) 36 ture în 56m 52.478s

2 Mike Rockenfeller (Schaeffler Audi RS 5 DTM/Audi Sport Team Phoenix) + 3.939s

3 Timo Glock (BMW) + 5.666s

4 Maxime Martin (BMW) + 10.448s

5 Edoardo Mortara (Mercedes-Benz) + 12.962s

6 René Rast (AUTO BILD MOTORSPORT Audi RS 5 DTM/Audi Sport Team Rosberg) + 14.752s

… 

11 Mattias Ekström (Red Bull Audi RS 5 DTM/Audi Sport Team Abt Sportsline) + 25.764s

12 Nico Müller (Playboy Audi RS 5 DTM/Audi Sport Team Abt Sportsline) + 26.371s

18 Loïc Duval (Castrol EDGE Audi RS 5 DTM/Audi Sport Team Phoenix) + 42.024s

 

Pozițiile piloților după 17 curse din 18:

1 Mattias Ekström (Audi Sport Team Abt Sportsline) 172 puncte

2 Jamie Green (Audi Sport Team Rosberg) 163 puncte

3 René Rast (Audi Sport Team Rosberg) 159 puncte

4 Mike Rockenfeller (Audi Sport Team Phoenix) 152 puncte