Știri Audi

Primul Audi Summit la Barcelona: premiera mondială subliniază progresul brandului cu cele Patru Inele

12.07.2017

 

  • Noul model de top, Audi A8, este vedeta unui eveniment important din Barcelona

 

  • Audi IA: inteligența artificială îmbogățește produse și servicii

 

  • CEO-ul Audi, Stadler: "Progresul este promisiunea noastră"

La primul Summit Audi care a avut loc marți, 11 iulie, brandul premium a prezentat inovațiile prin care îi propune să devină o companie premium de mașini digitale. Barelona este locul de întâlnire pentru un eveniment exclusivist  la care 2000 de invitați din întreaga lume vor experimenta premiera noului Audi A8 și alte inovații tehnologice ale brandului cu cele Patru Inele. Expoziția prezintă noi concepte pentru mobilitatea individuală din era digitală, care deschid subiecte despre producția sustenabilă, construcția ușoară, conectivitate, piloted driving și servicii digitale.

În timpul prezentării a aproximativ 70 de automobile, noul Audi A8 a fost vedeta. Noul model de lux este acum la a patra generație; limbajul său de design reprezintă noua imagine a brandului, iar tehnologia de la bord este de referință. Astfel, Audi se poziționează ca primul producător premium din lume cu o serie de modele complet electrice. Sistemul electric principal, mild-hybrid cu 48 de volți, permite decelerarea cu motorul oprit și trenul de rulare decuplat, un mod start-stop extinsși un nivel înalt de recuperare a energiei în timpul frânării. Iar Audi A8 este primul model de serie dezvoltat pentru condusul autonom. În blocajele din trafic, sau pe autostradă, poate prelua controlul până la viteze de 60 km/h. 

La premiera de la Audi Summit, compania prezintă tehnologia IA. Marca Audi IA reprezintă concepte precum aunonomie, inteligență și motivație. Audi IA va face viețile pasagerilor mai ușoare, iar călătoriile mai sigure. Viitorul Audi va continua să învețe și să își dezvolte capacitățile în timp ce tehnologia se va adapta la nevoile individuale ale fiecăruia. Audi IA va face și sugestii de servicii sau cărți, dacă pasagerii își doresc acest lucru. "Progresul este promisiunea noastră. Audi IA îl susține pe șofer, gândește cu și pentru el și îi mărește independența," spune Rupert Stadler, Președintele Consiliului de Management al AUDI AG, în discursul său. "O mașină self driving va fi considerată premium în măsura în care te ajuta să economisești timp. Cu produsele noastre ne vom asigura că acest lucru devine posibil oricând vreau să mă relaxez, să fiu productiv sau când vreau să petrec timp cu familia și prietenii."

IA deschide o nouă dimensiune de performanță atât pentru produse, cât și pentru întregul lanț de valori. Ca o companie de mașini digitale, Audi digitalizează toate procesele companiei: de la dezvoltarea produselor cu realitate virtuală la fabrici cu roboți inteligenți și la vânzări cu ultimele tehnologii digitale. Întreaga experiență a brandului de la centru de expoziții din metropola spaniolă demontrează aceste ambiții prin expoziții, workshop-uri și discursuri. Atmosfera unui oraș plin de vitalitate. Audi prezintă perspectivele unei fabrici inteligente. Aici, etapele producției, care au fost odată separate, sunt reconectate digital și sincronizate prin noul proces Audi. De exemplu, sistemele de transport fără șofer vor permite mașinilor aflate în producție să se miște independent spre stațiile libere într-un sistem de asamblare modular, în timp ce lucrătorii vor pregăti spațiul de lucru și nu mașinile.

Revoluția digitală s-a extins pe o zonă mai mare de 10000 de metri pătrați la centrul de expoziții de la barcelona. Începe din momentul în care un client achiziționează o mașină: ochelarii VR din showroom aduc la viața configurarea personală a mșinii dorite. Audi își continuă promisiunea de mobilitate "Audi on demand". Până în 2020, clienții Audi din 15 piețe principale din întreaga lume vor putea comanda un Audi folosind o aplicație pentru smartphone.

Într-o societate în care sustenabilitatea devine din ce în ce mai importantă, Audi își asumă responsabilitatea, de exemplu prin green inovations pentru a proteja clima și mediul. O astfel de tehologie revoluționară este colectarea CO2, un proces de captare a dioxidului de carbon din aer. Acest CO2 e folosit pentru a produce combustibil inovativ precum Audi e-gas sintetic.

În același timp, brandul demonstrează că sistemele electric drive sunt esențiale pentru viitorul automobilelor Audi. Până în 2020, gama de produse va include 3 modele electrice atractive și eficiente. Sub motto-ul "mașini curate din fabrici curate", Audi e-tron cu CO2-neutral e posibil să intre în producție la Bruxelles din 2018. "Pentru noi la Audi, progresul se întinde cu mult peste mașini," spune Dietmar Voggenreiter, Membru al Consiliului de Management pentru Vânzări și Marketing al AUDI AG. " Pri tot ceea ce facem, vrem să facem viețile clienților noștri mai ușoare. Le oferim timp, îi conectăm cu mediul și propunem soluții sustenabile și experiențe unice."