Știri Audi

În așteptarea noului Audi A8: Suspensia complet activă

03.07.2017
  • Suspensie activă pentru maximum de confort și dinamism

 

  • Sistemul principal central de 48 de volți alimentează sistemul electromecanic de suspensie

 

  • Direcția dinamică all-wheel rezolvă conflictul dintre agilitate și stabilitate

 

  • În premieră mondială: ridicarea corpului mașinii în timpul unui impact lateral îmbunătățește siguranța pasivă

 

Noul Audi A8 se dovedește a fi un caracter versatil pe șosea. Datorită suspensiei sale active, acesta oferă pasagerilor o călătorie lină și plină de eleganță. Proprietarul se poate bucura de caracteristicile unei mașini sport. Flexibilitatea se datorează noii suspensii active care se bazează pe un sistem electric de 48 de volți, folosit pentru prima dată în rolul sistemului electric principal. Noul Audi A8 își va face debutul la Audi Summit în Barcelona pe 11 iulie.

Noua suspensie A8 constă într-un sistem de suspensie electromecanic,  complet activ, care dirijează fiecare roată în parte și se adaptează la condițiile de drum. Fiecare roată are un motor electric alimentat de sistemul electric central de 48 de volți. Componentele adiționale includ angrenajele, un tub rotativ cu o bară de torsiune din titan și un levier care exercită până la 1.100 Nm (811,3 lb-ft) pe suspensie via unei tije de cuplare.

Datorită camerei frontale, sedanul de lux detectează din timp gropile de pe șosea și ajustează suspensia. Chiar dinainte ca mașina să ajungă la denivelări, funcția preview dezvoltată de Audi analizează datele și controlează suspensia. Astfel, suspensia reacționează exact în momentul potrivit, eliminând astfel vibrațiile și șocurile. Acest proces complex durează doar câteva milisecunde, datorită camerei care generează informații legate de suprafața drumului de 18 ori pe secundă. Platforma șasiului electronic (ECP) procesează informațiile legate de suprafața drumului și controlează cu precizie toate elementele suspensiei aproape în timp real. Împreună cu suspensia de aer reglată cu finețe pentru A8, conceptul inovativ de suspensie oferă astfel o experiență a condusului complet nouă. Însă atingerea acestui nivel de confort nu a implicat compromisuri în ceea ce privește dinamica de condus - sedanul de lux oferă stabilitate chiar și atunci când este condus într-un mod sportiv.

Suspensia activă minimizează de exemplu efectul de rostogolire în cazul curbelor și blocajele cauzate de accelerare sau frânare bruscă. Șoferul poate conduce în mod dinamic fără să piardă mașina de sub control.

Dacă până acum se punea o problemă de prioritate între agilitate și stabilitate, direcția dinamică inovativă rezolvă acest conflict și împacă ambele obiective. Caracteristicile direcției sunt sportive și directe, în timp ce asigură un nivel înalt de stabilitate; aceasta oferă și confort, dar și feedback rapid. Aria de întoarcere a noului A8 este mai mică decât a unui A4.

Alături de sistemul de siguranță Audi pre sense 360°, suspensia activă a noului Audi A8 duce siguranța pasivă la un alt nivel. Sistemul folosește rețeaua senzorilor din controlerul central (zFAS) pentru a detecta riscul unei coliziuni în jurul mașinii. În eventualitatea unui impact lateral iminent la mai mult de 25 km/h, corpul mașinii este ridicat în partea expusă cu până la 80 mm într-o jumătate de secundă. Ca rezultat, coliziunea este direcționată spre părțile mai dure ale sedanului de lux, precum pilonii laterali și structura podelei. Astfel, sarcina în partea pasagerilor este redusă cu până la 50% în comparație cu un impact lataral unde corpul mașinii nu este ridicat.