Știri Audi

Audi definește termenii esențiali din domeniul mobilității pentru orașul viitorului

24.05.2017
  • Orașele se pot bucura de avantajele mașinilor smart dacă pot crea infrastructuri pentru acestea

 

  • Definițiile oferă urbaniștilor acces ușor la viitoarele tehnologii

 

  • Lucrarea DIN 91340 definește 205 termeni esențiali pentru mobilitatea urbană

Ingolstadt, 17 mai 2017 - Audi a fondat un grup împreună cu administrația orașului și instituțiile de științe și afaceri pentru a produce împreună cu partenerii săi un catalog de termini pentru orașul viitorului.

 

O lucrare DIN (Deutsches Institut für Normung) a definit mai mult de 200 de termeni din domeniul auto pentru "mobilitatea urbană inteligentă". Acest pas este necesar pentru a garanta că urbaniștii vor lua în considerare impulsurile venite din studiile de cercetare și dezvoltare interdisciplinară în timp ce proiectează orașele smart ale viitorului. Audi crede că orașele se pot bucura de automobile inteligente dacă sunt create infrastructurile necesare.

 

Ce înseamnă "condusul driverless?" Ce se înțelege prin "infrastructuri inteligente?" Cum se realizează "parcarea pilloted"? Mobilitatea sustenabilă și integrată din orașe este visul tuturor urbaniștilor. De aceea lucrarea DIN 91340 clarifică ceea ce înseamnă "Car sharing," "Ride hailing" sau "Fleet services." Vor fi "zone drop-off" unde șoferii își vor lăsa mașinile înainte ca acestea să se parcheze singure, fără șofer.

În orașe vor exista locații denuminte "Hubs" unde pasagerii vor putea schimba mijloacele de transport. Un oraș este definit ca "smart" atunci când reușește "să facă față problemelor și să găsească soluții". Iar o mașină este catalogată ca fiind "inteligentă" când "are un sistem cu un înalt grad de automatizare, variabile inteligente de reacție și o logică de operare complexă." Astfel, mașina viitorului se va integra excelent în conceptele de trafic din orașele digitalizate.

 

Pe lângă DIN au mai luat parte la acest proiect inițiat de Audi reprezentanți din domeniile de cercetare (ETH Zurich) și din industrie (VW Commercial Vehicles), administrația orașelor Düsseldorf, Erfurt, Hamburg și München, Asociația Industriei de Automobile Germane (VDA) și organizațiile urbane. Lucrarea DIN 91340 se adresează oricui este implicat în proiectele de mobilitate urbană. Publicația oficială "DIN SPEC 91340 - Terminology of intelligent individual urban mobility" poate fi comandată de la editura Beuth Verlag.

 

 

Sursahttps://www.audi-mediacenter.com/en