Știri Audi

Audi introduce sistemul Android în conceptul Q8 Sport

18.05.2017
  • Nou: arhitectură de infotaintment dezvoltată pe principiul open system

 

  • Platforma tehnologică a conceptului Audi Q8 sport prezintă soluții HMI complet integrate cu Android la conferința Google I/O

 

  • Experiența comunității Android poate grăbi dezvoltarea viitoarelor aplicații in-car

7000 de participanți la fața locului, milioane de spectatori online: Audi participă la renumita conferință Google I/O, unde prezintă conceptul unei noi generații de infotainment cu sistem Android complet intergrat. Această premieră mondială deschide noi perspective, care ulterior vor permite dezvoltarea accelerată a serviciilor de conectivitate.

 

Conferința Google I/O a început pe 17 mai la sediul Google din Mountain View, California, și este considerată cea mai mare și cea mai importantă conferință despre dezvoltare din industria software din toată lumea. Una dintre expoziții prezință sistemul Android ca soluție integrată pentru aplicațiile de infotainment in-car. Conceptul a fost dezvoltat de Comunitatea Android Open Source și de milioanele sale de membri.

 

Platforma conceptului Audi Q8 sport, prezentată la Google I/O, a fost deja echipată cu Android. Noile funcții, inclusiv serviciul de streaming Spotify, Google Play Music și Google Assistant funcționează pe display-ul central, MMI touch. Informația este de asemenea prezentă în raza vizuală a șoferului, pe Audi virtual cockpit. Evenimentul desemnează primul moment în care noile servicii au fost complet integrate în sistemul de infotainment al brandului. În timp ce harta de navigare continuă să folosească baza de date HERE, șoferul poate alege să navigheze cu Google Maps. Un centru pentru mesaje și apeluri completează noile servicii ale mașinii.

 

Integrarea sistemului Android are un potențial enorm. Android este cea mai populară platformă de mobil din lume cu mai mult de 1.4 miliarde de membri. Expertiza imensă și creativitatea comunității deschise Adroid poate grăbi dezvoltarea unor noi aplicații. Acestea pot fi rapid integrate pe mașini sub forma unor sisteme de conectivitate adiționale dacă îndeplinesc exigențele Google și Audi. Sistemul are la bază o platformă Android. Pe lângă avantajul de a avea un timp scurt de update, sistemul mai aduce și alte beneficii clienților cum ar fi o mare diversitate a serviciilor și disponibilitate la nivel internațional.