Știri Audi

Trofeele clienților Audi la cursele dedicate

17.05.2017

 

  • Victoriile Audi R8 LMS din China

 

  • Succes pentru Audi RS3 LMS la TCR International Series

 

  • Cursele Audi Sport dedicate clienților brandului intră într-o nouă etapă

 

Unii dintre participanții la cursele din Asia, Italia și Rusia, dedicate clienților Audi, au urcat pe podium weekend-ul acesta.

 

Audi R8 LMS (GT3)

Două victorii în China GT: Xu Jia sărbătorește două victorii după deschiderea sezonului de racing la China GT. Membrii echipei Kings Linky au câștigat ambele runde la Circuitul Goldenport din Beijing cu un Audi R8 LMS. La categoria GTC, Kimi Quin a ieșit victorios în cea de-a doua cursă cu un Audi R8 LMS de la Spirit Z-Racing, în timp ce Bian Hao și Will Bamber au ocupat locul al treilea pentru echipa Audi JRM.

Succes pe podiumul din Monza: La deschiderea Cupei Michelin Le Mans, o echipă a clienților Audi a câștigat trofeul după 120 de minute de cursă. Coechipierii britanici, Flick Haigh și Joe Osborne, au obținut locul al doilea la categoria GT3 la Monza cu un Audi R8 LMS.

Formula 1 în școli: Participanții unei bine-cunoscute competiții de tehnologie pentru tineri, Formula 1 în școli, și-au încoronat campionul german la Audi Forum Nekarsulm pe 13 mai. La eveniment au mai fost prezenți un angajat al curselor Audi Sport pentru clienți și un pilot internațional alături de două mașini de curse - Audi R8 LMS și un Audi RS 5 DTM. Johannes Kind, reponsabil pentru coordonarea testelor și a pregătiriilor pentru curse a mașinii Audi R8 LMS, le-a povestit elevilor în ce constă viața de zi cu zi în lumea curselor auto. Pilotul Audi Sport din Africa de Sud, Kelvin van der Linde a fost impresionat de modul în care machetele auto propulsate cu gaz au făcut față pistei de 20 de metri. Ulterior, capionul ADAC GT 2014 a înmânat premiul celor mai bune echipe participante.

 

Audi RS 3 LMS (TCR)

Victorie pentru deținătorul titlului: Stefano Comini își anexează încă o victorie pentru sezonul TCR International Series. Elvețianul a câștigat a doua cursă weekend-ul acesta la Monza alături de echipa ComToYou. Coechipierul său belgian, Frédéric Vervisch, a adus puncte valoroase echipei după ce a terminat pe locul al treilea. Comini a urcat al treilea pe podium în urma participării la patru dintre cele zece evenimente. ComToYou Racing ocupă locul al doilea în clasamentul echipelor.

Prima victorie în Rusia: Dmitry Bragin obține prima victoriela TCR Rusia cu Audi RS 3 LMS. În Fort Grozny, campionul de anul trecut a obținut o victorie strânsă în cea de-a doua cursă cu un avantaj de 0.6 secunde la finish, ocupând astfel prima poziție pe podium.

Podium în Zhuhai: La al treilea eveniment Asia TCR, Shaun Thong a ajuns pe podium. Pilotul din Hong Kong a urcat pe locul al treilea în a doua cursă din weekend. Acesta a concurat într-un Audi RS3 LMS pentru echipa de la Audi Hong Kong.

Programul pentru săptămâna următoare

19-21/05 Mosport (CDN), Pirelli World Challenge SprintX/TC: rundele 3 și 4

18-20/05 Alastaro (FIN), TCR Scandinavia: rundele 4 și 6

19-21/05 Lausitzring (D), ADAC GT Masters: rundele 3 și 4

19-21/05 Zandvoort (NL), TCR Benelux rundele: 6 - 10

19-21/05 Taupo (NZ), North Island Endurance Series: prima rudă

20-21/05 Chang International Circuit (THA), Blancpain GT Series Asia: rundele 3 și 4

20-21/05 Autopolis (J), Super GT: runda a treia

19-20/05 Red Bull Ring (A), DMV GTC: rundele 5 și 6